Na startu se prezentovalo 24 týmů. Z úrovně Pro tým Bardiani, dále 16 kontinentálních a zbytek převážně domácí klubové celky. Dvacet národností, pochopitelně nejvíc Nizozemců: 73. 

Elkov Kasper startoval v sestavě Daniel Babor, Jan Bárta, Michael Kukrle, Dominik Neuman, Jakub Otruba a Matěj Zahálka (oba posledně jmenovaní na titulním snímku).

V závodě bylo celkem dvacet štěrkových úseků a vzhledem k počasí bez srážek bylo jasné, že průjezd těmito úseky nebude nic příjemného. Po celou dobu závodu hodně foukalo a tak bylo stále nutné držet pozice na čele pelotonu, což se všem závodníkům Elkov Kasper dařilo.

Na 82. km byl závod zastaven, když došlo k těžkému pádu, ve kterém se nezaviněně objevil i Jan Bárta, který si z něj odnesl pouze několik odřenin a pokračoval v závodě dál.

Na posledních dvou štěrkových úsecích, které přišly na řadu kolem 165. km, se oddělila zhruba padesátka závodníků, v níž byl i kompletní tým Elkov Kasper, a ta se pak utkala o vítězství.  

Na závěr čekaly na peloton čtyři cílové okruhy. V prvním z nich určovali tempo jezdci Elkov Kasper, po nich přebral iniciativu tým VolkerWessels.

V závěru pak nejprve odjela skupina, kterou kluci rychle dojeli a stejně tak pokryli i další nástupy. Závěr byl už potom na mně a na Dominikovi (Neuman). Nakonec z toho je sedmé místo, které v tak těžkém a dlouhém závodě je myslím docela slušné,“ zhodnotil svůj výkon Daniel Babor. 

V první skupině kromě Babora dokončil z hradeckého týmu ještě Dominik Neuman a Jan Bárta.

Příští týden čeká tým pohárový závod v Ostravě a potom již poslední tři etapové závody v Rumunsku, jižních Čechách a na Slovensku.