Své první etapové vítězství na Tour de France vybojoval Daryl Impey (Mitchelton - Scott) na Den dobyti Bastily. Impey byl členem silné skupiny uprchlíků, která dostala od pelotonu velký náskok a brzo bylo jasné, že o vítězství pojedou jen tito vybraní závodníci.

Do skupiny se dostali Impey, Tiesj Benoot (Lotto Soudal), Jasper Stuyven (Trek - Segafredo), Oliver Naesen (AG2R La Mondiale), Anthony Delaplace (Arkéa - Samsic), Romain Sicard (Total Direct Energie), Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), Jan Tratnik (Bahrain Merida), Iván García (Bahrain Merida), Jesus Herrada (Cofidis), Nicolas Roche (Sunweb), Lukas Pöstlberger (BORA - hansgrohe), Tony Martin (Jumbo - Visma), Simon Clarke (EF Education First) a Marc Soler (Movistar). 

V náročném terénu se začalo více závodit 45 kilometrů před cílem, kdy se od skupiny odpoutal Lukas Pöstlberger, ale v posledním delším stoupání byl dostižen dalšími útočícími závodníky. Aktivní byli především Roche a Benoot a podařilo se jim v průběhu poslední vrchařské prémii unknout, ale následně zezadu zrychlil Impey a vedoucí dvojici dostihl. 

Benoot zaútočil v dalším krátkém výjezdu, utrhl Roche, ale Impey byl silný a s Belgičanem se udržel. Tato dvojice společně vjela do cílové rovinky. Impey byl mnohem rychlejší a slaví vítězství. Benoot skončil druhý a by odměněn aspoň červeným číslem pro nejbojovnějšího závodníka dne. Na třetím místě se ztrátou deseti sekund dojel Jan Tratnik před Naesenem a Stuyvenem. 

V hlavním poli se nic moc nedělo. Zaútočit zkusil Romain Bardet (AG2R La Mondiale), protože se dojíždělo v jeho rodném městě a přidali se k němu Richie Porte (Trek - Segafredo) a George Bennett (Jumbo - Visma), ale k ničemu to nevedlo, tým Ineos jejich snahu zlikvidoval. Peloton dojel společně v poklidu se ztrátou přes 16 minut, i s Romanem Kreuzigerem (Dimnesion Data). 

V celkovém pořadí se tak nic nezměnilo, stále vede Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick-Step). Giulio Ciccone (Trek - Segafredo) je druhý a vede soutěž do 25 let. Nejlepším vrchařem zůstal Tim Wellens (Lotto Soudal). Bodovací soutěže vede Peter Sagan (BORA - hansgrohe) a nejlepším týmem zůstal Trek - Segafredo. 

Foto Sirotti