De Lie patří k největším belgickým nadějím mezi klasikáři, v posledních dvou letech vyhrál devatenáct závodu, sice většinou v v závodech 1. kategorie, ale čtyři triumfy získal v závodech Pro a jedno i ve WorldTour - GP Québec v Kanadě. Zazářil také na evropském šampionátu, kde pomohl Woutu van Aertovi ke stříbru. Po dvou celých sezonách mezi profesionály si věří, že je připraven závodit na největších závodech světa a proto se připravuje na náročné jaro a Tour de France. 

Závodní program Arnauda De Lieho:

11. 2. Vuelta Ciclista a la Region de Murcia "Costa Calida"
 
12. 2. Clasica de Almeria
 
24. 2. Omloop Het Nieuwsblad
 
27. 2. Le Samyn
 
3. 3. - 10. 3. Paříž-Nice
 
16. 3. Milán-Sanremo
 
22. 3. E3 Saxo Bank Classic
 
27. 3. Dwars door Vlaanderen
 
31. 3 Kolem Flander
 
7. 4. Paříž-Roubaix
 
1. 5. Eschborn-Frankfurt
 
29. 6. - 21. 7. Tour de France
 
13. 9. Grand Prix Cycliste de Quebec
 
15. 9. Grand Prix Cycliste de Montreal

"Mám z toho velkou radost," řekl na prezentaci svého týmu Lotto-Dstny. "Tour je možná největší sportovní událostí na světě." Belgický tým se letos opět dobrovolně vzdal účasti na Giro d'Italia, takže Tour je nejbližší příležitostí k debutu na Grand Tour. A hned chce vyhrát aspoň jednu etapu. "Čeká nás spousta pěkných etap," myslí si. "Je tam jedna etapa pro klasikáře, kterou jsem si podtrhnul. Také etapa v Troyes se šotolinou by mi měla vyhovovat. To, že můžu jet Tour v 21 letech, je skvělé. Jsem na ten tlak připraven."

1097443678.jpg

Po odchodu Caleba Ewana je De Lie jasnou sprinterskou jedničkou Lotta a hlavním lídrem. "Možná jsem lídr, ale máme silný tým s mnoha talenty. Nepřekvapilo by mě, kdyby některý z mých týmových kolegů vyhrál etapu."

Před červencovou Tour stihne spoustu jiných těžkých závodů, většinou jednorázovek. "Poprvé pojedu Kolem Flander, což je opravdu krásná klasika. Cílem je vyhrát jednu klasiku. S jednou už bych byl hodně spokojený," nedrží se zkrátka. "Jsou to mé oblíbené závody a myslím, že je možné nějaký vyhrát. Pokud máte na svém kontě nějakou klasiku, jste skvělý závodník."

Svou kampaň po belgických klasikách zahájí už na konci února, na Omloop Het Nieuwsblad, kde loni skončil druhý za sólistou Dylanem van Baarlem. "Můžu vyhrát, ale letos závodí Wout van Aert. Tím je to zase o něco těžší. Každopádně si hodně věřím, máme silný tým s velkými ambicemi," říká člen celku, který dlouhodobě strádá na velkých klasikách. Posledních velkým klasikářským vítězstvím Lotta byl triumf Jelle Wallayse na Paříž-Tour 2019 a Tisje Benoot na Strade Bianche 2018. Ale De Lie si z toho nic nedělá, věří, že se to může zlomit. "Mohla by to být velká klasikářská sezona Lotto-Dstny," dodává.