Clàssica CV 1969 - Gran Premi Valencia se po osmnácti letech vrátila mezi profesionální závody. Naposledy se takto jela v roce 2005 a vyhrál slavný Oscar Freire. V roce 2021 byl závod obnoven, ale pouze v kategorii 1.2 a stejně tak se jel i loni. Až letos se dostal mezi jedničkové podniky a délka závodu z Valencie do La Nucíe se protáhla na 190 kilometrů.  

Většinu závodu byla v úniku pětičlenná skupina, kterou tvořili Iker Ballarín (Euskaltel-Euskadi), Thomas Denis (GO Sport-Roubaix Lille Metropole), Mateu Esterlich (Electro Hiper Europa), Samuele Zoccarato (Green Project Bardiani) a Mattia Bais (Eolo-Kometa). Právě Zoccarato a Bais vydrželi na čele závodu nejdéle, spolupráce týmů Cofidis a Lotto Dstny zlikvidovala náskok zbylých uprchlíků ještě před vjezdem do cílového města.

O vítězi se rozhodovalo v těžkém spurtu do mírného stoupání. Dojezd ovlivnily dva pády, ale vyhnuly se největšímu favoritovi Arnaudu De Liemu (Lotto Dstny). Belgičan začal spurtovat brzo, navíc se držel za páky a ne za oblouky, přesto ukázal, kdo je nejlepší a stačilo mu to na jasné vítězství před krajanem Jenthem Biermansem (Arkéa Samsic) a zkušený Edvaldem Boassonem Hagenem (TotalEnergies).  

Michal Schlegel (Caja Rural) dojel na 63. místě se ztrátou 1:58, Vojtěch Řepa (Kern Pharma) dokončil na 92. příčce s odstupem 4:51.