8 km po startu 197 km dlouhé italské jednorázovky, která se dnes jela přesně po sté, odjela dvojice Holmes (Lotto) a Fetter (Eolo). O dalších 8 km dál se k nim přidala další dvojice Plamodon (Israel) a Masotto (Vini Zabú).

115 km před cílem dojela do čelní skupiny dvojice Pogačar (UAE) a Wellens (Lotto). Jejich tempu nestačil ani Plamodon, ani Masotto. O 15 km dál se do čelní skupiny dostali další čtyři lidi: Urán (EF), Rota (Intermarché), Oliveira (Movistar) a Formolo (UAE).

V náročném terénu se hodně závodilo a situace na čele se proměňovala. Důležitý okamžik přišel 44 km před cílem, kdy měl defekt Pogačar a vypadl z první skupiny, která v té době jela ve složení Urán, Rota, Oliveira, Formolo, De Marchi (Israel), Paret-Peintre (AG2R) a Kron (Lotto).

Nejprve nestačil Urán a poté 15 km před cílem nastoupil Formolo, kterého následoval De Marchi, takže 10 km před cílem jeli na čele osamoceni. Ve spurtu pak byl rychlejší De Marchi.

Necelých 40 sekund za nimi dorazila velmi silná 11členná skupina, z níž se na poslední podiové umístění prosadil Tadej Pogačar.