Démare odchází na den přesně po dvanácti letech. 1. srpna 2011 se stal stážistou v tehdejším celku FDJ a o pát týdnů později slavil světový titul v kategorii U23. V následující sezóně začal sbírat profesionální vítězství a připsal si jich celkem 93. Jeho nejcennějším triumfem je monument Milán-Sanremo, také vyhrál dvě etapy na Tour de France, osm etap na Giro d'Italia, dvakrát vyhrál klasiku Paříž-Tours a třikrát se stal mistrem Francie. 

Patří k nejlepším cyklistům v historii tohoto tradičního celku, ale neshody s Davidem Gauduem, lídrem na celkové pořadí a vedením týmu, ho donutily poprvé přestoupit. V Arkéa-B&B Hotels (jak se tým bude od příštího roku jmenovat) podepsal smlouvu do konce roku 2025. "Podepsal jsem smlouvu na sezóny 2024 a 2025, ale po vzájemné dohodě jsem mohl ukončit smlouvu s Groupamou a FDJ a připojit se k týmu Arkéa-Samsic na konec sezóny 2023," vysvětluje Démare. "Rád bych poděkoval bývalým sponzorům, že mě uvolnili z posledních měsíců mé smlouvy. Je to to nejlepší, co se mi mohlo stát, můžu rychle otočit list a dívat se do budoucnosti. Už se moc těším na závěr sezóny s týmem Arkéa-Samsic. Otevírám novou kapitolu své kariéry s týmem, který ve mě věří a motivuje mě. Jsem odhodlaný dosáhnout dobrých výsledků," dodává. 

Spokojený je samozřejmě také Emmanuel Hubert, ředitel Arkéa-Samsic, který získal prověřeného šampiona a spolehlivého vítěze. Arkéa letos získala zatím jen čtyři vítězství na malých závodech a Démare by s tím mohl pohnout už letos. S Arkéou začne 15. srpna na Tour of Leuven, pojede Hamburg Cyclassics a Okolo Beneluxu. Vueltu letos vynechá. "Chceme, aby nadále rozšiřoval seznam svých úspěchů, a to jak v jednodenních závodech, tak v etapových závodech, zejména na Tour de France. Arnaud je jedním z nejlepších sprinterů na světě a na svém kontě má 93 vítězství. Do našeho týmu přinese své charisma a auru a měl by velmi rychle ukázat naše barvy v závodech na konci sezóny," říká Hubert, který má jistou podporu svých sponzrů minimálně do konce roku 2026.