Dojezd Milano - Torino ve Stupinigi byl perfektně připraven závodníky Groupama - FDJ. Zejména Jacopo Guarnieri dovezl Arnauda Démara na ideální pozici do spurtu a vysoký Francouz si snadno poradil s velmi těžkou konkurencí.    

"Odvedli jsme výbornou práci. Vyhnuli jsme se pádu a poté šlo přesně podle plánu," říká Frederic Guesdon, sportovní ředitel Groupama - FDJ. V posledních dvou kilometrech závodu se na čele vystřídali Miles Scotson, Ramon Sinkeldam a Jacopo Guarnieri a po nich převzal zodpovědnost Démare. "Miles se do naší sestavy skvěle hodí. Už to tak bylo i loni, ale to měl trochu jiné úkoly. Jako silný časovkář dokáže podat velký výkon v takové situaci. Je snazší udělat to, co máte v plánu, když je sestava v dobré formě. Konkurence byla těžká, byli tu skvělí jezdci, ale ukázali, že jsou připraveni," dodává Guesdon. 

Vítěz závodu byl ještě mnohem nadšenější. Konečně se letos dočkal vítězství. "Šlo to přesně podle plánu. Udělali jsme to přesně tak, jak jsme si to řekli ráno na poradě. Konec byl docela hektický, se spoustou kruhových objezdů, ale udrželi jsme se u sebe a dstali se dopředu v pravou chvíli. V cílové rovince jsem jel za Jacopem, ale sagan začal spurtovat brzo, asi 250 metrů před cílem. Rychle jsem zareagoval a jsem dostatečně důrazný, abych se nenechal zavřít Calebem Ewanem a mohl spurtovat. Jsem moc spokojený, je to skvělé. Celý tým jel skvěle. To bych chtěl zdůraznit. Sám se cítím také skvěle a kluci to vědí. Věděli jsme, že máme dobré nohy, ale je důležité ukázat, že umíme i vyhrávat. Je hezké být ve formě, ale nejdůležitější je zvednou ruce v cíli." 

Démare se nyní zaměří na Milán - Sanremo, monument, který vyhrál v roce 2016. K favoritům patří také letos a zatímco před čtyřmi lety bylo jeho vítězství překvapením, letos by nebylo. "Vítězství na Milano - Torino je výborné, protože mi to zvedlo sebevědomí před Sanremem. Je to dobré znamení. Máme velké ambice a půjdeme do závodu se stejným plánem jako každý rok, ale cítím, že jsme letos udělali krok kupředu."

Sebevědomý je také Guesdon: "Na toto vítězství jsme dlouho čekali. Potřebovali jsme to. Je fajn jet na Sanremo s vítězstvím v kapse a s vědomím, že jsou na tom všichni dobře. Víme, že Sanremo Arnaudovi sedí a doufáme, že budeme mít pěknou sobotu."