Vedle toho podstatného, čímž je závodění, se dějí i věci doprovodné. Tak například Julian Alaphilippe dostal po včerejší etapě mastnou pokutu, protože si za jízdy při odstrojování přebytečných vrstev oblečení na chvíli sundal přilbu. Do bicyklu Giulia Cicconeho, na němž posedával při pozávodním rozhovoru pro italskou televizi RAI, strčilo pomalu projíždějící auto organizátorů, což Giulia, který musel vyvinout jisté úsilí, aby se udržel na nohách, jako správného Itala nenechalo klidným. A Primož Roglič slíbil, že si po vítězství konečně po šesti měsících oholí nohy.

Dnes tedy je na programu královská etapa. Ale ani tou to nemá skončit. I ta zítřejší bude velmi náročná, i když jinak. Zatímco dnes delší kopce a dlouhý cílový, tak zítra ardenská klasika jak vyšitá. Bude nutno s tím počítat už dnes. 168 km, rovin minimálně, dohromady 3850 vertikálních metrů a 13 km cílový dojezd. To je dnešní menu.

Okruh favoritů celkového pořadí se po včerejší etapě už dost zúžil. Nejlepší výchozí pozici mají v Bora-hansgrohe: 1. Kämna, 6. Vlasov, 7, Hindlei, Jumbo-Visma: 2. Roglič, 5. Kelderman, 16. Benoot a UAE: 3. Almeida, 4. McNulty, 15. Yates. Pak tu jsou spíše jednotlivci, z nichž někteří by měli jet na celkové pořadí a někteří spíše na etapu. Mezi ty první je možno počítat Geoghegan Harta (Ineos), Giulia Cicconeho (Trek-Segafredo), Enrica Mase (Movistar), Hugh Carthyho (EF Education), Mikela Landu (Bahrain), Steffa Crase (TotalEnergies) a nejspíš i Juliana Alaphilippa (Soudal Quick-Step). Mezi ty druhé Alexeye Lutsenka (Astana), Andrease Leknessunda (DSM), Thibauta Pinota (Groupama-FDJ), Ben O´Connor (AG2R) či Guillaume Martina (Cofidis). A pak tu jsou velmi dobří vrchaři, jejichž úlohou může být účast v úniku či poslední podpora pro lídry jejich týmů: Thymen Arensman (Ineos), Damiano Caruso a Santiago Buitrago (Bahrain), Valentin Madouas (FDJ) atd.

Denní únik se čekat opět dá, ale nikoli až tak "outsiderů", jako spíše vrchařských pomocníků týmových lídrů či těch osamocených jedinců, kteří jsou schopni zvládnout závěrečné stoupání a doufat, že se pojedou dva závody v jednom: o etapu a o celkové pořadí. Nejpravděpodobnější je ale souboj lídrů v cílovém stoupání o etapu i celkovou klasifikaci: Vlasov a Hindley, Roglič a Kelderman, Yates a Almeida, Geoghegan Hart, Ciccone, Mas a Landa. To je top deset favoritů etapy i konečného pořadí.

Lze sledovat na Eurosportu od 13:20 hod.