Rivera přichází na dva roky z kontinentálního týmu GW-Shimano. Pochází ze stejného města Zipaquirá jako Egan Bernal a znají se už víc jak deset let, kdy spolu začínali na horských kolech. Je panamerickým šampionem v časovce z tohoto roku. Celkem získal pět vítězství, mj. etapy na Vuelta a Colombia a Vuelta de Boyacá. 

"Vyrostl jsem na horských kolech, vyhovují mi kopce, časovky a jednorázové závody," řekl Rivera. „Jsem připraven pomáhat svým týmovým kolegům, ale také co nejlépe využít příležitosti, které se mi naskytnou. V prvním roce ve World Tour se chci především učit.“ 

Rivera už v letech 2016 a 2017 závodil v Evropě za UC Monaco, účastnil se závodů převážně v Itálii, ale bez výraznějších výsledků. Podle trenéra týmu Artetxe jde o všestranného jezdce, který se může stát v Ineosu užitečným domestikem: „Před dvěma lety neměl dobrý rok, protože laboroval se zraněným kolenem. Ale minulý rok se vrátil do Kolumbie a měl opravdu dobrou sezónu. Hodně výsledkově vyrostl a myslím, že je připraven na působení ve WorldTour.“ 

Rivera je čtvrtým Kolumbijcem v sestavě Ineosu pro rok 2020 společně s krajany Bernalem, Sosou a Sebastiánem Henaem. Je také třetím nováčkem v týmu po Carapazovi (Movistar) a Rodríguezovi (Kometa U19). 

Naopak tým opustili Wout Poels (Bahrain-Merida), David de la Cruz (Emirates Team UAE), Diego Rosa (Arkéa-Samsic), Kenny Elissonde (Trek-Segafredo) a Kristoffer Halvorsen (EF Education First).