Sedmatřicetiletý Domenico Pozzovivo má za sebou těžký rok. Při tréninku před Vueltou na jihu Itálie byl sražen nepozorným řidičem a způsobil mu mnohačetné zlomeniny nohy, ruky a klíční kosti. Po několika operacích ho čeká dlouhá léčba rehabilitace a navíc se v říjnu dozvěděl, že o jeho služby už není v týmu Bahrain McLaren zájem. 

Velezkušený vrchař má za sebou tolik vynikajících výsledků v nejtěžších závodech a schopnost skvěle plnit povinnosti domestika a proto neměl o nové zájmce nouzi. Nakonec se dohodl s týmem NTT a stane se kolegou Romana Kreuzigera. 

"Chtěl bych poděkovat Douglasi Ryderovi a managementu NTT Pro Cycling za pomoc v návratu na mou obvyklou úroveň. Po dlouhém pobytu v nemocnici a v rukou fyzioterapeutů jsem začal pracovat na své rehabilitaci. Léčba bude trvat ještě několik měsíců a věřím, že společně s týmem to zvládneme. Nemůžu se dočkat setkání s týmovými kolegy a personálem na dalším soustředění a návratu k závodům," říká v tiskové zprávě Domenico Pozzovivo. 

"Jsme rádi, že si Domenico vybral náš tým. Potřebujeme vrchaře s ambicemi v celkovém pořadí. Domenico je spolehlivým závodníkem v posledních letech, jeho zkušenosti budou důležité pro mladé vrchaře v našem týmu. A opravdová kuráž, kterou prokázal během od své nehody, dokazuje, jaké má odhodlání a oddanost své kariéře a cyklistice," doplňuje zprávu Douglas Ryder, ředitel NTT.  

Domenico Pozzovivo je profesionálem už od roku 2005 a zaznamenal 13 profesionálních vítězství včetně etapy na Giro d´Italia, kde získal šest umístění v první desítce.