Na rozdíl od etapy s číslem tři, která se od samotného úvodu jela v maximálním nasazení, byl začátek čtvrté části normanské tour klidnější. Už po 10 kilometrech ujela čtyřčlenná skupina, které dal peloton náskok až 4 minut. Tempo se zvýšilo ve zvlněné části v polovině trasy a naplno závodit se začalo na stém kilometru. „Dva delší kopce za sebou se jelo opravdu ostře a nezpomalili jsme ani v následných sjezdech. Po sérii nástupů tak zůstalo v pelotonu jen asi 60 lidí,“ přiblížil zlomové chvíle etapy Dominik Neuman.

Mezi 120. a 135. kilometrem přišly chvíle Jakuba Otruby, který se spolu s devítkou jezdců odpoutal od pelotonu a aktivně se podílel na získávání náskoku. „Kubův únik jsme sjeli až při nájezdu na cílové okruhy 25 kilometrů před finišem. Silné týmy si hlídaly pozice na čele a na úplné rovině se jelo vysoké tempo. Navíc v technickém dojezdu plném kruhových objezdů a ostrůvků nebylo jednoduché se posunout dopředu. Snažil jsem se jet co nejlépe pozičně, ale jeden a půl kilometru před finišem jsme se rozdělili s Adamem Ťoupalíkem a už se nám nepodařilo spojit. Na závěrečný kilometr jsem tak zůstal sám, navíc trochu zavřený ve skupině a neměl jsem prostor na posun na úplné čelo. S 12. místem nejsem úplně spokojený. Potřeboval jsem v závěrečné rovince pomoc kluků, abych se prosadil do nejlepší desítky,“ zhodnotil závěr etapy Dominik Neuman.

Před pátou kopcovitou etapou, dlouhou 157 kilometrů, si dres průběžného lídra drží Francouz Mathis Le Berre ze stáje Côtes d'Armor-Marie Morin, Dominik Neuman je s odstupem 28 vteřin na 12. místě. V hodnocení týmů je Elkov Kasper na 5. pozici.