Od sportovního ředitele Vladimíra Vávry dostali důvěru Michael Kukrle, Matěj Zahálka, Jakub Otruba, Adam a Jakub Ťoupalíkovi a právě Dominik Neuman, který bral umístění v nejlepší desítce už na Tour de Normandie, Circuit des Ardennes i Tour du Loir et Cher.

Dnes jsme závodili v příjemném počasí, a i když docela foukal vítr, nebyl to žádný nepříjemný „bočák“, který by ovlivnil průběh závodu. Celá trať byla technická, se spoustou zatáček a ostrůvků. Jelo se ve vysokém tempu, protože etapa byla poměrně krátká. První zajímavější moment přišel v nejprudším stoupání po 70 kilometrech, kde se peloton rozdělil. Brzy se ale zase spojil a navíc ve sjezdu došlo k hromadnému pádu, kvůli kterému museli pořadatelé závod na chvíli zastavit. Nám se pád naštěstí vyhnul a po ošetření jezdců byla etapa restartována,“ popsal nejdramatičtější chvíle Dominik Neuman.

Závěrečných 20 kilometrů kroužili cyklisté na městských okruzích. „S Adamem Ťoupalíkem jsme se snažili být co nejvíc vepředu a hlídat si pozice, protože dojezd byl hodně technický. Do spurtu jsem si věřil, ale neměl jsem prostor dostat se ještě víc dopředu, takže je z toho 7. místo, se kterým spokojený nejsem. Dnes bylo určitě na víc. Zítra si musíme dojezd lépe pohlídat a snad se to povede. Etapa ale bude kopcovitější, takže uvidíme, jak se k tomu postaví ostatní týmy,“ uzavřel Neuman.

Druhá etapa z Les Abrets-en-Dauphiné do Saint Quentin Fallavier měří 161 kilometrů a na její trase jsou plánovány čtyři vrchařské prémie 3. kategorie a tři bodované sprinty. Tour vyvrcholí v neděli horskou etapou do Allevard les Bains.