Závěr včerejší etapy poznamenal pád, ke kterému došlo v polovině pelotonu kilometr před cílem, takže všichni, kteří se pádem zdrželi, nakonec obdrželi čas vítěze, což byla naprostá většina těch, kteří do závodu odstartovali.

"Vždy je to úžasný pocit, když protlačíte kolo přes cílovou čáru jako první. Loni jsem byl blízko k vítězství v tomto závodě, ale skončil jsem těsně na druhém místě," vzpomněl na třetí etapu, v níž těsně podlehl Fernandu Gaviriovi. "Je to moje první vítězství v závodě WorldTour." Díky svému vítězství je Kooij také prvním lídrem závodu. „Je to pěkný vedlejší efekt, že si můžu obléknout i žlutý dres lídra. Před závodem bylo cílem týmu získat alespoň jedno etapové vítězství. Je příjemné, že se to povedlo hned v první etapě,“ řekl Nizozemec na stránkách svého týmu Jumbo-Visma.

Olav Kooij tedy vstupoval do dnešní etapy jako vedoucí závodník průběžné klasifikace a vedl i bodovací soutěž. Jonas Abrahamsen (Uno-X) oblékl dres nejlepšího vrchaře a Patryk Stosz (Polsko) nejlepšího sprintera. Oba si je vybojovali účastí v denním úniku. Nejlepším týmem byl AG2R Citroën, ovšem totožný čas mělo všech 23 týmů.

Dnešní etapa z Chełmu do Zamośće přesáhla o čtyři kilometry 200 km hranici a závodníky při ní čekalo necelý tisíc výškových metrů. Takže něco jiného než hromadný dojezd by bylo překvapením.

Odjela velmi podobná čtveřice jako včera. Patryk Stosz (Polsko) v modrém dresu nejaktivnějšího závodníka, Jonas Abrahamsen (Uno-X) v bílém s modrými puntíky nejlepšího vrchaře, další reprezentant Polska, tentokrát Piotr Brozyna, a Maleckého z Lotto-Soudal vystřídal dnes jeho týmový kolega Jasper De Buyst. Oba nositelé speciálních dresů své postavení v průběhu etapy upevnili. Když už na trase žádné body nebyly, oba se vrátili do pelotonu. Nejdéle vydržel v úniku Belgičan De Buyst. Až do mety 1,5 km před cílem.

V posledních stovkách metrů pracoval na špici pelotonu Zdeněk Štybar. 

Ve spurtu byl nejúspěšnější Gerben Thijssen z Intermarché před Pascalem Ackermannem z UAE a Jonathanem Milanem z Bahrain-Victorious. Vítěz včerejší etapy Olav Kooij dojel těsně čtvrtý.

"Slíbil jsem si, že týmu nabídnu nová vítězství. Ale získat své první vítězství na World Tour zde v Polsku, to je neuvěřitelné! Kromě toho jsem porazil několik sprinterů, které jsem obdivoval, když jsem byl mladý, jako je třeba Mark Cavendish. Roger Kluge zahájil sprint poměrně brzy, zhruba 300 metrů před cílem. Pascal Ackermann přijel vysokou rychlostí zezadu, mohl jsem ho následovat a hned jsem cítil, že bych ho mohl předjet a získat vítězství. Popravdě, ze začátku etapy jsem se necítil skvěle, ale vidět celý den tahat kluky z týmu mi dodávalo víc a víc adrenalinu, když se blížil cíl. Jsem velmi vděčný za důvěru od začátku sezóny a za příležitosti, které od týmu dostávám. Na letošní Tour de Pologne chci udělat vše, abych pomohl Quintenu Hermansovi co nejvíc v celkové klasifikaci, než budu poslední den sprintovat v ulicích Krakova," uvedl na stránkách svého týmu dnešní vítěz.

Matyáši Kopeckému (Novo Nordisk) Michalu Schlegelovi (Caja Rural) i Zdeňkovi Štybarovi byl připsán čas vítěze. Josefu Černému byla načtena ztráta +5:03.

Jonas Abrahamsen nasbíral během obou etap tolik bonusových vteřin, že se dostal do průběžného vedení.