Tolhoek v předchozích dvou letech jezdil za Lidl-Trek a předtím pět let za Jumbo-Visma (dnes Visma-Lease a Bike), ale před letošní sezonou už velké angažmá nesehnal a odešel do portugalského kontinentálního celku Sabgal/Anicolor. Stihl však pouze jeden závod, dokud nebyl provizorně suspendován kvůli podezření z užívání zakázaných látek. 

Nizozemský vrchař měl mimosoutěžní dopingový test z 27. listopadu 2023 pozitivní na anabolický androgenní steroid. Jde o látku, která je zakázaná Světovou antidopingovou agenturou (WADA) a podle pravidel UCI je závodník po pozitivním testu provizorně suspendován, nesmí závodit a může požádat o kontrolní B test. Pokud bude i tento druhý test pozitivní, UCI rozhodne o trestu pro Tolhoeka. 

Devětadvacetiletý cyklista zatím vyhrál jednu horskou etapu Okolo Švýcarska a objel čtyři závody Grand Tours. 

1118105375.jpg

Druhým potenciálním hříšníkem je Franck Bonnamour, závodník týmu Decathlon AG2R La Mondiale. Osmadvacetiletý Francouz je prověřován kvůli nevysvětleným nesrovnalostem v jeho biologickém pasu a podle pravidel UCI je také suspendován. Co je vlastně biologický pas? Další ze způsobů boje s dopingem. Biologický pas sportovce (ABP) je individuální elektronický záznam každého jezdce, v němž jsou shromážděny výsledky všech dopingových testů odebraných v rámci programu ABP za dané období. Mezinárodní testovací agentura (ITA), nezávislý subjekt, který má jménem UCI na starosti operativní antidopingové činnosti, řídí program ABP ve spolupráci s Jednotkou pro správu pasů sportovců (APMU) ve švýcarském Lausanne (APMU v Lausanne je spojena s akreditovanou laboratoří Světové antidopingové agentury v Lausanne). Biologické případy sportovců jsou stíhány na základě stanoviska nezávislé odborné komise APMU. 

Ani Bonnamour nepatří k nejznámějším jezdcům světové cyklistiky, jeho největším úspěchem je vítězství v soutěži o nejbojovnějšího závodníka na Tour de France 2021. V roce 2022 vyhrál jednorázový závod Polynormande. V současnosti jezdí druhým rokem za Decathlon AG2R La Mondiale.