Zatím nelze získat o této kauze příliš mnoho relevantních informací a je to pochopitelné. Emil Hekele obdržel od Českého svazu cyklistiky dopis, v němž ho vyzvali, aby se vyslovil k podezření, které vzešlo od české antidopingové agentury. Nikoli tedy od mezinárodní.

Emil záležitost předal obratem svému právníkovi a na detailní informace, resp. rozhovory uvalili embargo. V každém případě už bylo odesláno požadované vyjádření na Svaz a bylo požádáno o přezkoumání vzorku B.

Co je trošku zarážející, je skutečnost, že informace o podezření z dopingu se šířila převážně cyklistickou veřejností již v době, která předcházela doručení dopisu do rukou Emila Hekele. Koneckonců i my jsme tu informaci měli dříve, ale nejsme a nechceme se chovat jako bulvár, proto jsme vyčkávali, až budeme mít v ruce oficiální informace.

Emil pro náš web sdělil, že v průběhu loňské sezóny byl opakovaně kontrolován dopingovými komisaři a to i na zahraničních závodech. Stejně tak už i v letošním roce. Tvrdí, že vzato už jen selským rozumem, je z podstaty nesmyslné, aby v jeho věku a situaci úmyslně a cíleně užíval nedovolené prostředky.

Záležitost budeme i nadále sledovat.