Půjde o dva cyklokrosové kategorie C1 a C2 a jeden gravel závod. Emil má s těmito závody už zkušenosti z minulých let, krosové tratě zná a dost si věří: „Startovat budou všichni Japonci a dá se očekávat účast i Američanů, Australanů a Novozélanďanů. Konkurence samozřejmě nebude tak velká, jako když se utkáváme s Belgičany, ale oba nejlepší Japonci jsou dost dobří a určitě budou kousat. Já jedu ale vyhrát,“ říká Hekele a dodává, že gravel bere spíš tréninkově a že si za tím účelem veze horší pár vypletených kol, aby si nezničil své drahé sety určené na cyklokrosové závody. 

Důvod k optimismu má asi oprávněný, v roce 2017 tady byl 1. a 2., loni 2x 2. a 1x 3. „Cítím se dobře, jsem už rozzávoděný, o víkendu jsem měl možnost si odpočinout od závodů a dobře potrénovat, mělo by to být dobré.“ 

Do Japonska letí na 14 dnů. S dlouhým 16 hodinový letem a následnou aklimatizací prý nebude mít problém, už to má vyzkoušené. 

Po návratu do Čech budu mít hodně nabitý program. Jsme už za polovinou sezóny, její vrchol v podobě mistrovství republiky se blíží a moje příprava zatím probíhá podle plánu,“ pochvaluje si Emil Hekele a čiší z něj zdravé sebevědomí a optimismus. 

Emil před Japonskem závodil v Rumunsku - vítězně.