Epilog Tour of Slovenia napsala etapa z Lublaně do Novo Mesta. Byla sice nejdelší (175 km), ale profilově společně s první etapou nejsnadnější. Takže se očekával souboj sprinterů, přičemž největšími favority se jevili Phil Bauhaus (Bahrain) a Jon Aberasturi (Caja Rural).

Oba týmy také nejvíc pracovaly na čele pelotonu, když bylo potřeba kontrolovat únik. Ten se vytvořil velmi brzo po startu a bylo v něm sedm cyklistů z Uno-X, Euskaltelu, Ljubljany, ColoQuicku, Mazowsze, slovinské reprezentace a také Tybor z Dukly Bánská Bystrica, jeden ze dvou, kteří v závodě ještě zbyli. Maximum, které získali, činilo 3:30 min. Poslední z nich byli dojeti 10 km před cílem.

V dojezdu se nejlépe srovnali cyklisté Bahrainu, takže bez nějakých potíží vyhrál Phil Bauhaus. Jeho poslední rozjížděč Heinrich Haussler po splnění své povinnosti nevyvěsil a zkusil, co to dá. A dalo to na stupně vítězů.

Etapový závod vyhrál v podstatě bezkonkurenčně Tadej Pogačar, který vyhrál i vrchaře, UAE bylo nejlepším týmem, v bodovací soutěži byl nejlepší další domácí jezdec Matej Mohorič (Bahrain) a i mladíky vyhrál Slovinec Kristjan Hočevar z Adria Mobil.