Evenepoel jasně cílí na zcela rovinatou časovku ve Valladolidu, kromě času do celkového pořadí chce získat také etapové vítězství. Očekává vítězství specialisty a jako současný mistr světa v časovce předpokládá souboj s Fillipem Gannou. Podle času Itala se bude orientovat během své jízdy. Jede se na necelých 26 kilometrů, trať je trochu podobné loňské časovce, vzpomíná na své vítězství. První část je docela technická a po čtyřech nebo pěti kilometrech je stoupání. Po malém sjezdu se jede po rovině tam a zpátky po stejné trati. Vyhraje specialista na časovku, dodává zcela jasně. 

Belgičan má detailní informace o trati, ale sám ji nenavštívil: Jednak nevypadá moc technicky, a taky dostat se Valladolidu bylo obtížné, protože se vždycky musí letět přes Madrid.Přesto má nejvyšší ambice a to i v celkovém pořadí. V každém případě pojedu o etapové vítězství. Najet půl minuty by mělo být možné a bylo by to hezké, ale Roglič, Vingegaard a Ayuso jsou ve formě.

Na tyto tři má několik sekund náskoku, ovšem ztrácí téměž dvě a půl minuty na Seppa Kusse, dalšího lídra Jumbo-Visma. Kuss je považován za jednoho z nejlepších vrchařů na světě,ale taky jsme viděli, že v posledních dvou horských etapách už jel o něco hůř. Podle mě je spíš outsider, zejména v rámci Jumbo-Visma. Myslím, že jedou o celkové vítězství s Rogličem a Vingegaardem. Samozřejmě, závodit proti třem silným vrchařům není jednoduché. Vymýšlet různé plány, jak je porazit, zvláště když spolu dobře spolupracují jako v prvním týdnu, je obtížné. Ale to jsme věděli už předem. S tím musíme počítat.

Mohlo by se zrodit spojenectví s Juanem Ayusem, Joaem Almeidou a Enricem Masem proti týmu Jumbo-Visma? Mohou být v příštích dvou týdnech velmi důležití. Vždy je jednodušší s někým spolupracovat, než řešit všechny problémy sám. Jumbo-Visma má nyní tři silné jezdce, takže musíme najít způsob, jak proti nim závodit. Není to snadné, protože jsou strašně silní. Uvidíme po časovce a určitě po 13. a 14. etapě, jak bude vypadat celkové pořadí. Myslím, že nebudu lhát, když řeknu, že je dobře, že můžeme určitým způsobem spolupracovat,překvapuje obhájce celkového vítězství.

V Jumbu se totiž této teoretické spolupráce soupeřů nebojí. „Každý lídr chce vyhrát. Nemyslím si, že by dnes 21 týmů dalo hlavy dohromady a vymyslely, jak nás společně porazit. Každý z nich to bude chtít dokázat sám, říká Grischa Niermann, stratég nizozemské formace. Také počítá s tím, že Evenepoel na lídry Jumba něco získá v následující časovce. Remco je rozhodně favorit. Roglič je olympijský vítěz a Vingegaard vyhrál časovku na Tour s velkou převahou, ale na této trati má mistr světa malou výhodu. Nechceme ztrácet čas, ale bereme to v úvahu. Je to docela férová časovka, ne příliš technická, pokračuje bývalý německý profesionál. 

Niermann také potvrdil podporu hned třech lídrů. Zatím se vedení týmu nechce rozhodovat, do koho investuje energii, ačkoliv k tomu nakonec bude muset dojít. Dokud je Sepp v této pozici, máme tři lídry. Zda si ji dokáže udržet? To uvidíme zítra. Momentálně je v obrovské formě a má velkou motivaci. Jen je to jeho třetí Grand Tour a možná mu dojdou síly, ale to zatím nepozorujeme.