Evenepoel má za sebou sezónu snů, během které vyhrál monument Lutych - Bastogne - Lutych, Vueltu a světový šampionát. Letos nebyl nikdo úspěšnější. Belgičané mají po velmi dlouhé době favorita na celkové pořadí největších závodů a tak se samozřejmě všichni ptají, kdy se představí na Tour de France. Evenepoel je však opatrný. "To se teprve uvidí," řekl pro Het Laatste Nieuws. Mise Tour de France bude mít od nynějška přednost. Jednou bych tam chtěl vyhrát, to je můj největší sen. Ale to neznamená, že pojedu už příští rok. Giro vypadá jako dobrá volba. Takže by se dalo říct: já Giro, Fabio Jakobsen Tour a Tim Merlier Vueltu.

Quick-Step (Soudal - Quick-Step v příští sezóně) se snaží dodat Evenepoelovi dostatečnou týmovou podporu, ale stále je hodně zaměřen na spurty a hromadné dojezdy. A bude to tak i v příštím roce. Mark Cavendish sice odchází, ale přijde už zmíněný Tim Merlier. Belgický mistr doufá v dobrý závodní kalendář, ale v konkurenci Evenepoela a Jakobsena to nebude mít snadné a příležitostí nejspíš nebude mít tolik jako v Alpecinu.  

Jakobsen by podle Evenepoela měl dostat další příležitost na Tour. Letos zde debutoval a získal jedno vítězství. Úkol splnil, ale na poměry Quick-Stepu to bylo docela málo. Ve výběru Grand Tours bude velmi záležet na skladbě trati a počtu sprinterských etap, časovek a kopců. Pokud bude na Giru minimum časovek a spousta sprinterských etap, zatímco na Tour hodně časovek a málo rovinatých etap, bylo by zvláštní kdyby Evenepoel a spol. nezměnili plány.

Trasy všech třítýdenních závodů však ještě nebyly představeny a tak i Evenepoel může jen odhadovat plány na příští rok. Je si však jistý tím, že se nechce dělit o tým se sprintery na jedné Grand Tour. „Samozřejmě, že při výběru Grand Tour budu muset vzít v úvahu naše dva sprintery. Ale ve skutečnosti si to můžeme pěkně rozdělit.“

„Myslím, že je to tak lepší. Sprinteři si zaslouží silnou podporu. To znamená nejméně dva jezdce určené jen jim. Pak je těžké kombinovat dva cíle. S Fabiem si dobře rozumíme a v běžných závodech jsem rád součástí jeho sprinterského vlaku. Ale na Grand Tour je to jiné,“ vysvětluje. V každém případě je v plánu jen jedna Grand Tour, ať už to bude jakákoliv. „Když se rozhodnu pro Giro, bude to moje jediná Grand Tour v roce 2023. Pokud pojedu Giro, v druhé polovině sezóny nastoupím na Clasicu San Sebastian, mistrovství světa a Lombardii.“ 

„Na jaře budu mám v plánu méně závodů, protože chci na několik soustředění a více se zaměřím na vrchařský a časovkářský trénink. Budu kopírovat svou přípravu na letošní Vueltu, fungovalo to dobře,“ dodává na závěr.