Remco Evenepoel je profesionálem sice teprve rok, ale díky svým výkonům patří k nejsledovanějším cyklistům světa. Mistr Evropy v časovce a vítěz Clasicy San Sebastian si letos poprvé v životě vyzkouší monumentální klasiku. Kopcovitý závod Kolem Lombardie by mu měl vyhovovat a měl by nastoupit jako jeden z lídrů stáje Deceuninck - Quick-Step. Julian Alaphilippe pravděpodobně nepojede, protože se závod kryje s Critérium du Dauphiné a Evenepoel by tak mohl být jedničkou týmu. 

"Pokusím se být v té době v nejlepší formě," říká Evenepoel o italském závodě, který se jede 15. srpna. "Je to krásný a prestižní závod. Už jsme o tom v týmu mluvili. Budeme mít silnou sestavu, protože to bude velmi náročné. Kdybych měl Lombardii přirovnat k závodu, který jsem už jel, řekl bych Clasicu San Sebastian, ale očekávám ještě těžší závod. Letos bude důležité počasí, mělo by být přes třicet stupňů. To mě neděsí, s vedrem se dokážu vyrovnat, ale kombinace vysoké teploty, ztráty tekutin, technických sjezdů a náročné trati z toho udělá velmi těžký závod. Nakonec, je to monument."

Evenepoel má jen nejvyšší ambice, vyhrávat chce všude a monumentální klasiky v kopcích jsou na jeho seznamu hodně vysoko. Nepochybně se pokusí o vítězství. Před Lombardií se rozehřeje na Kolem Burgosu a také Kolem Polska. "Do Polska pojedu poprvé a těším se. Pojedu bez jakéhokoliv tlaku. Už jsem dokázal, že umím vyhrávat podobné etapové závody a moje hlavní cíle přijdou později. Ale uvidím jak se budu cítit a když se naskytne příležitost, nezahodím ji. Pokud se budu cítit dobře, můžu jet o etapové nebo celkové vítězství. Nemusím nikomu nic dokazovat, ale vždy od sebe hodně očekávám," říká vítěz obou etapových závodů, do kterých letos nastoupil (Vuelta San Juan a Kolem Algarve).  

Po Lombardii se vrátí do Belgie a konečně se dostane ke své oblíbené disciplíně - časovce. Absolvuje domácí šampionát. Loni skončil třetí za vítězným Woutem van Aertem a druhým Yvesem Lampaertem. Letos má větší ambice. "Jako mistr Evropy a vicemistr světa musím jet o vítězství. Bylo by hloupé, kdybych řekl, že pojedu o první pětku, i když se střetnu s prvotřídními soupeři. V Belgii máme nejméně pět dalších světových časovkářů, rozhodně se může stát, že skončím pátý, pár vteřin za vítězem. Proto je důležité věřit si, soustředit se na sebe a jet co nejlépe."

Pouze čtyři dny po belgickém šampionátu bude Evenepoel obhajovat evropský titul v časovce. I na to je připraven. "Pokud vše půjde dobře, moje kondice by měla být dobrá. Věřím sobě a svému kolu. Všechno je možné, když se o sebe budu starat. Je vždy těžké něco předvídat, ale opravdu chci zase vyhrát a uhájit svůj titul. A dám do toho všechno, tím si můžete být jistí." 

Na konci srpna objede domácí jednorázovky Druivenkoers Overijse a Brussels Cycling Classic. Tour de France letos vynechá a dalšími důležitými cíli nepochybně budou zářijový světový šampionát ve Švýcarsku a poté Giro d´Italia. Na všech závodech pojede o nevyšší příčky, ačkoliv třítýdenní závod ještě nikdy nejel a bude se hlavně učit a zvykat si na dlouhodobé zatížení.