loading...

Sérii Mallorca Challenge tvoří čtyři závody první kategorie. Prvním je čtvrteční Trofeo Felanitx, Ses Salines, Campos, Porreres, série pokračuje v pátek závodem Trofeo Serra de Tramuntana. V sobotu je na programu nejtěžší závod Pollença - Andratx a závody vyvrcholí závodem s cílem v hlavním městě ostrova, Trofeo Playa de Palma - Palma.

RoadCycling.cz poprvé přinese živé fotoreportáže přímo z místa dění. Letošní sezóna Live reportáží tedy začíná mnohem dříve, než v minulých letech. 

Mallorca Challenge je tradičním podnikem začátku sezóny. Na Mallorce stále probíhá mnoho týmových a individuálních soustředění, trénují zde cyklisté všech úrovní a pro profesionály jsou na konci ledna připraveny čtyři jednorázové závody, které tvoří sérii.  

Závodníci trénující na Mallorce si tak mohou vybrat, které závody se jim hodí do přípravy na jarní sezónu, nemusejí objet všechny. Mallorca je stále velmi oblíbenou tréninkovou destinací, ačkoliv v posledních letech je o něco oblíbenější pobřeží okolo Valencie, především Calpe. 

I tak se na Mallorce představí některé nejjasnější hvězdy světové cyklistiky. WorldTour sestav pojede pět: Movistar, BORA - hansgrohe, Lotto Soudal, Israel Start-Up Nation a Trek - Segafredo. Movistar přiveze Alejandra Valverdeho, který bude samozřejmě lídrem týmu. Valverde začíná na Mallorce dost často, loni objel tři závody a skončil 4., 10. a 3. V minulosti už vyhrál tři Trofea patřící do série Mallorca Challenge, poprvé to bylo už před patnácti lety. Na Mallorce by se měli ukázat také další lídři Movistaru, Enric Mas a Marc Soler.

BORA - hansgrohe předběžně nominovala dvanáct jezdců, včetně svých hvězd. Na některé závody se chystají Rafal Majka, sprinter Pascal Ackermann a vrchaři Emanuel Buchmann, Patrick Konrad a další. 

Lotto Soudal se letos musí obejít bez Tima Wellense, který v posledních třech letech vždy vyhrál Trofeo Serra de Tramuntana a jednou vyhrál Trofeo Andratx. Wellens se tentokrát chystá až na Kolem Algarve v druhé polovině února. Ale startovat by měl John Degenkolb, předloňský vítěz dvou závodů a také Philippe Gilbert.

Israel Start-Up Nation předběžně k závodům zapsal své dva hlavní lídry - Dana Martina a Nilse Politta. Jeden ze závodů by měl jet i mistr světa Mads Pedersen (Trek - Segafredo), který se vrací z Austrálie, sezónu by zde měl zahájit také klasikář Jasper Stuyven.

Druhodivizních týmů se zúčastní devět: Caja Rural - Seguros RGA (Aberasturi), Bardiani - CSF, Burgos - BH, Fundación Euskadi - Orbea (Lobato), Gazprom - RusVelo (Canola), Circus - Wanty Gobert, Sport Vlaanderen - Baloise, Vini Zabú - KTM a zejména Arkéa - Samsic s lídry Nacerem Bouhannim a Diegem Rosou. 

Čeští závodníci se nepředstaví žádní.