Devětadvacetiletý jezdec byl dovezen svými kolegy z týmu Jayco AlUla na ideální pozici a ukázal, že ve spurtech stále ještě není na odpis. Etapa byla jedinou opravdovou příležitostí pro sprintery v letošním ročníku a týmy s rychlými muži ve svých řadách nezaváhaly, dostihly dlouhý únik a připravily hromadný dojezd. Tým Jayco AlUla byl v závěrečných kilometrech neustále v popředí balíku, dokázal vybojovat Ewanovi pozici na silnici a rozjet mu sprint. 
 
Když jeho týmoví kolegové jeden po druhém odstupovali z čela, Ewan vyčkával, než se pustil do spurtu. Jakmile se mu to podařilo, drobného sprintera už nikdo nedohonil a on si dojel pro první profesionální vítězství po návratu do Jayco AlUla. Po neúspěšném vystoupení na Tour Down Under si v Ománu spravil chuť a zvedl sebevědomí.

"Letos jsem měl už několik příležitostí, ale nikdy se mi nepodařilo vyhrát, takže tlak se stupňoval, ale teď jsem konečně šťastný, že jsem získal další vítězství," přiznal Ewan v cíli závodu. "Na začátku odjela skupina a jeden z mých týmových kolegů to s týmem DSM opravdu dobře kontroloval a v závěru se to celkem snadno spojilo. Docela dost foukalo, takže jsme si mysleli, že možná budou nějaké terezíny, ale nakonec to byl po většinu dne jen protivítr." 

20240210TOO2060-A.S.O._Oman_Cycling_Association_Thomas_Maheux.jpg
 
"Celkově byl závod docela snadný, nejtěžší bylo asi odhadnout cílovou rovinku, která vedla mírně do kopce, takže bylo třeba správně načasovat sprint. Byl to jediný hromadný spurt závodu, takže pro mě už tu žádné další etapové příležitosti nejsou, ale máme tu Davideho De Pretta, který může zajet dobrý výsledek v celkovém pořadí, takže odteď budeme pracovat pro něj," dodal Ewan. 

Jan Hirt (Soudal Quick-Step) dojel na 58. místě v čase vítěze.