A aby vítězství Cavagny (24), který začínal v týmu Patricka Lefevera v českém development Klein Constantia, bylo správně okořeněno, musel se přitom, že byl celý den v úniku, vypořádat na trase nejen se soupeři, velmi špatným počasím a převýšením, ale jako člen Vlčí smečky i s útočícím psem.

Ardéche byl natolik obtížný na jedné straně převýšením a na druhé kombinací chladna s deštěm, že závod dokončilo pouze 43 cyklistů a 91 jich v průběhu závodu slezlo z kola. A ti, co do cíle dorazili, dojížděli doslova po jednom.

Výbornou formu z Tour du Var potvrdil Tanel Kangert (EF) a stejně tak Guillaume Martin (Cofidis) ze San Juanu. Warren Barguil (Arkéa) zase ukázal, že jeho obětování se ve prospěch Naira Quintany při Tour de La Provence nebyl jen alibismus. Svého kolegu Martina doplnil na 5. místě zkušený Nicolas Edet.

Mezi prvními pěti čtyři domácí. Doma je to vždycky hodně i o prestiži. Viz Belgičané na dnešním Omloopu.

Úspěch Deceuninck-Quick Step podtrhli na 7. místě Mikkel Honoré (23) a na 10. Andrea Bagioli (20). Jak to ti kluci dělají?

Z nejznámějších jmen Alaphillipe a Mollema vzdali, Nibali dojel 17. s mankem 8 minut.

NTT tentokrát dopadlo poměrně dobře. Ben King se vešel do desítky, Amanuel Gebreigzabhier na 12. a Roman Kreuziger na 14. místě ztratili necelých 6 minut. Ryan Gibbons a Carlos Barbero mezi posledními, kteří dojeli do cíle, přes 19 minut. Sobrero a Mader nedokončili. Žádný jiný tým neměl tolik lidí, kteří by přejeli cílovou čáru na svém bicyklu.