Petr Hampl a Michal Procházka byli nejlepšími závodníky Favoritu Brno na víkendových závodech v Kyjově. V sobotním kritériu skončil Hampl 6. a Procházka 12., na nedělním Českém poháru byl Hampl 12. a Procházka 19. Petr se v průběžném hodnocení ČP posunul na třetí místo.

Pohárový závod se jel tradičně na jedné z nejtěžších tratí u nás a na startu se sešla velmi slušná konkurence. „Před startem jsme si říkali, že když odjede nějaká větší skupina, musíme tam mít zastoupení. Jenže ve třetím okruhu odjelo devět lidí a my tam nikoho neměli, což byl malér. Prostě jsme propásli šanci,“ řekl šéftrenér Favoritu František Trkal.

„Pak už to z naší strany vůbec špatné nebylo. Za tou skupinou odjela silná trojka, kde byl Michal Procházka s Kelemenem a Kaňkovským. Michalova reakce byla výborná, chtěl to zachránit, ale tu devítku už bohužel nedojeli. I proto, že Kelemena vyřadily technické problémy a ve dvou to bylo složité,“ popisoval šéftrenér.

Zezadu je pak ještě pohltila skupina favoritů, kde byl i Petr Hampl. „Jel výborně a z této skupiny skončil třetí, což znamenalo konečné dvanácté místo. On i Procházka zaslouží za předvedený výkon pochvalu, jen mě mrzí, že jsme nikoho neměli v tom úniku. Ale máme v sestavě spoustu prvoročáků a bylo vidět, že na těžké trati mladým klukům v závěru docházelo,“ dodal František Trkal.

Sestava Favoritu: Hampl, Sekanina, Procházka, Kmínek, Kulhánek, Rotter, Šimek, Němec.