O cenné kovy se postarali junioři: Veronika Jandová navázala na svůj bronz z časovky a získala stejnou medaili i v sobotu. Bronz vybojoval i Vojtěch Řepa v silničním závodě juniorů.

„Veronika je juniorka teprve prvním rokem, ale ukazuje, že je skvělá závodnice. Po bronzu z časovky, kde měla navíc velkou smůlu, potvrdila výbornou formu i v silničním závodě,“ hodnotil šéftrenér Favoritu František Trkal.

„Vojta Řepa patřil na této trati do okruhu favoritů. Jezdí pravidelně s reprezentací na Světové poháry a má hodně zkušeností. Po nezdaru z časovky měl navíc obrovskou motivaci uspět. Byl to férový závod, ve finále odjela ta nejlepší trojice, kde byl Vojta spolu s Kelemenem a Vackem. Ti dva pak měli ve spurtu více sil, ale medaile je výborná a jsem maximálně spokojen,“ přiznal František Trkal. „Tři medaile z juniorských kategorií jsou super a rád bych poděkoval realizačnímu týmu i ostatním závodníkům,“ dodal.


V souboji mužské elity skončil Petr Hampl jako nejlepší z Favoritu třináctý. „Jemu ta trať seděla z našich kluků nejlépe. Na startu se sešla skvělá konkurence v podobě 170 závodníků. Brzy odjela velmi silná skupina, kde jsme měli i Hampla. Neustále docházelo k nějakým nástupům a selekci, ve finále z toho pro Petra bylo 13. místo. V té konkurenci borců z WordTour je to velmi dobrý výsledek,“ hodnotil trenér.

Závod dokončili i Cihlář a Procházka, kteří obsadili 11. a 12. místo v hodnocení kategorie U23. „I oni to zvládli solidně. V průběhu závodu odstoupil jeden z našich tahounů Sekanina, na němž už je trochu vidět únava. Přece jen náš tým táhl od jara a udělal řadu velmi dobrých výsledků,“ uvedl František Trkal. „Z celkového pohledu hodnotím naše výkony na šampionátu pozitivně. Bylo to velmi dobré vystoupení napříč všemi kategoriemi.“

loading...

Foto Josef Vaishar/cycling.photography