Koronavirus COVID-19 zastavil etapový závod UAE Tour dvě etapy před koncem. Fernando Gaviria byl infikován pravděpodobně od podpůrného personálu týmu UAE Emirates. Nakaženo bylo podle italských médií minimálně 12 lidí, kromě Gavirii také ruský cyklista Dmitrij Strachov z celku Gazprom - RusVelo, další jména nejsou známa. 

Gaviria byl hospitalizován a v nemocnici v Abú Dhabí strávil 14 dní. Kvůli tomu zůstal v karanténě celý tým UAE Emirates. Sám Gaviria se cítí dobře, ale nadále musí zůstat v nemocnici. Jeho průběh nemoci byl velmi mírný, kromě krátké horečky neměl žádné další potíže. 

Ve Spojených arabských emirátech nadále zůstávají dva týmy. Kromě UAE Emirates je to Gazprom - RusVelo. Francouzské celky Cofidis a Groupama - FDJ opustily hotel v Abú Dhabí teprve nedávno. Ostatní celky byly z karantény propuštěny už dříve.     

V karanténě uvízl také Tadej Pogačar, druhý muž celkového pořadí UAE Tour a nastupující hvězda silniční cyklistiky. Jedenadvacetiletý Slovinec se o svém pobytu v karanténě rozepsal na svých webových stránkách. Po slavnostním vyhlášení jsme byli převezeni do hotelu v Abú Dhabí, kde se v noci začaly dít věci. Dva členové karavanu byli pozitivně testováni na koronavirus. Byli jsme zamčeni v hotelu a nesměli jsme opustit náš pokoj. Dokud se vše neuklidnilo a dokud všichni neměli za sebou test. Nedostali jsme žádné informace. V pátek jsme byli testováni, o den později jsme dostali výsledky. Oba negativní. Myslel jsem, že bych mohl jet domů, ale poté se ukázalo, že někteří lidé byli nakažení a opět jsme museli počkat v pokoji na druhý test. Ten byl také negativní, ale byla zavedena čtrnáctidenní karanténa. V té teď jsme.“

Karanténa by měla být ukončena 14. března. K tomuto datu se všichni upínají. Závodníci mají na hotelových pokojích kola a trenažéry, takže mohou částečně trénovat. Jsme v prvním patře a naštěstí je Yas Marina dobrý hotel. Pokoje jsou prostorné a z okna máme krásný výhled na moře a na jachty. Pod naším balkonem je okruh F1. Tam můžeme sledovat různé závody po celý den. Je o nás dobře postaráno, jídlo je vynikající. Nosí nám ho za dveře. Máme tu televizi a internet, Netflix i PlayStation. Jsem v kontaktu s přítelkyní Urškou a odpočítávám dny do konce," dodává Pogačar.

Slovinec už přišel o start na Paříž - Nice, kde měl v plánu jet o celkové vítězství. Navíc celý tým UAE Emirates momentálně nezávodí. V plánu byl start týmu na jednorázovce Nokere Koerse v Belgii, ale materiál a personál uvízl v Miláně. Tým se proto nemůže účastnit žádných dalších akcí.