Fernando Gaviria (UAE Emirates) si se soupeři poradil navzdory okolnostem. Před etapou totiž odstoupili hned tři jeho týmoví kolegové, všichni totiž byli v kontaktu s lidmi pozitivními na koronavirus. Do závodu nenastoupili Kolumbijci Juan Molano, Cristian Muñoz a Andrés Ardila.

Gaviriovi to však spíše dodalo motivaci a odhodlání. Což se jasně projevilo v dojezdu etapy, v malém městě Villadiego. Týmovou podporu měl sice malou, ale efektivní. Také měl jasný plán, kuráž a rychlé nohy. Do poslední pravotočivé zatáčky najel na čele pelotonu, vyhnul se tak pádu Enrique Sanze (Kern Pharma), měl suverénně nejvyšší rychlost ve výjezdu ze zatáčky a s velkým náskokem zvítězil.

Na druhém místě dojel Arnaud Démare (Groupama - FDJ), francouzský cyklista měl nejlepší týmovou podporu, na Gaviriu však nestačil. Třetí skončil Sam Bennett (Deceuninck - Quick-Step), čtvrtý Matteo Trentin (CCC) a pátý Jon Aberasturi (Caja Rural - Seguros RGA), který si díky tomu polepšil v celkovém pořadí na druhé místo. 

Průběh etapy byl poměrně nezáživný. Do úniku se vydala pětice cyklistů ve složení Kiko Galván (Kern Pharma), Ángel Fuentes (Burgos - BH), Joel Nicolau (Caja Rural - Seguros RGA), Riccardo Verza (Kometa Xstra) a Alessandro Fedeli (Nippo Delko One Provence). Nejdéle vydržel Nicolau, ale i on byl nedaleko před cílem dostižen.   

Lídrem zůstává Felix Großschartner (BORA - hansgrohe). Rakušan má náskok 8 sekund před Aberasturim a Trentinem.      

3. etapa Sargentes de la Lora - Picón Blanco (150 km)

V první horské etapě letošního ročníku se očekávají útoky nejlepších vrchařů na tým BORA - hansgrohe. Großschartner je v kopcích velmi dobrý a dres udržet může, přesto jsou většími favority Mikel Landa, Remco Evenepoel, Iván Sosa, Richard Carapaz a další špičkoví vrchaři.