Stefan Bissegger (EF Education - EasyPost) proletěl 9 kilometrů dlouhou časovku průměrnou rychlostí přes 55,5 kilometru za hodinu a stanovil nejrychlejší čas. Na krátký chronometr měl velký vliv silný vítr. Úvodní část etapy byl po větru a zbytek časovky v protivětru. Bissegger byl nejrychlejší už na mezičase a v cíli porazil do té doby nejrychlejšího Mikkela Bjerga (UAE Emirates) o 24 sekundy. Bylo jasné, že útočí na vítězství v etapě, ale k závodu se teprve chystal mistr světa Filippo Ganna (INEOS Grenadiers). 

Ganna začal časovku velmi dobře, v první úseku byl jen o sekundu horší než Bissegger, ale v protivětru byl Švýcar lepší o dalších 6 sekund, takže v součtu celé časovky porazil Itala o 7 sekund. V tu chvíli už bylo poměrně jasné, že dnes už nikdo rychlejší nebude, ačkoliv na start čekala spousta hvězd. Bissegger získal své páté profesionální vítězství a třetí v individuální časovce. A zajistil první vítězství týmu EF Education - EasyPost v letošní sezóně. 

Nezávodilo se však jen o etapu, ale také o o celkové pořadí. Aleksandr Vlasov (BORA - hansgrohe) překvapil vynikajícím výkonem, ztratil 25 sekund na Bisseggera a dlouho byl nejlepším vrchařem. Poté však dojel Joao Almeida (UAE Emirates) a Vlasovův čas vylepšil o 3 sekundy. A to nebylo vše. Ještě o něco lepší byl Tadej Pogačar (UAE Emirates). Obhájce celkového vítězství ztratil 18 sekund a o 4 sekundy porazil týmového kolegu. 

Pogačar se na pomyslné etapové pódium nevešel, protože nizozemský mistr Tom Dumoulin (Jumbo - Visma) ho porazil o 4 sekundy a skončil třetí. Dumoulin je před první horskou etapou s cílem na kopci Jebel Jais nejlepším z lídrů na celkové pořadí. Rozdíly v celkové klasifikaci jsou stejné jako v časovce. Pouze Jasper Philipsen (Alpecin - Fenix) se zapletl mezi časovkáře a specilisty na celkové hodnocení a na třetí příčce ztrácí 12 sekund.

Českým cyklistům se časovka moc nevydařila. Mathias Vacek (Gazprom - Rusvelo) skončil na 51. místě se ztrátou 51 sekund. Michael Kukrle (Gazprom - RusVelo) ztratil 58 sekund, ale pro ně nejsou výsledky z časovky a ztráta v celkovém pořadí důležité. Horší je to v případě Jana Hirta (Intermarchém - Wanty Gobert), jemuž rovinatá, rychlá a krátká časovka nesedla a 77. příčce ztratil 1:01. Což je v celkovém pořadí závodu poměrně velký odstup od nejlepších.