Úvod obstarala časovka jednotlivců. 11,5 km naprosté roviny. Dvě zatáčky. Jinak rovnou za nosem. Zalehnout a bušit. 11°C, vítr pod 20 km/hod, déšť.

Na startu 25 týmů po 7 lidech. Všechny World, z úrovně Pro: Israel, TotalEnergies, Tudor a italské EOLO, Bardiani, Corratec a Q36.5.

Papíroví favorité časovky: Ganna, Arensman a Sheffield (Ineos), Van Aert a Roglič (Jumbo), Van der Poel (Alpecin), Vlasov (Bora), Armirail (FDJ), Adam Yates (UAE), Arndt (Bahrain) atd. Z uvedené desítky vykazovali před závodem nejvyšší aktuální potenciál na celkové pořadí Aleksandr Vlasov a Adam Yates.

Z Čechů na startu Zdeněk Štybar. Největší zájem diváků o podpis a snímek směřoval na Petra Sagana.

První na startovním bloku Dylan Groenewegen (Jayco). První pod 13 minut Magnus Sheffield (12:59 min. = 53,731 km/hod.). Když dorazil Roglič, měl druhý nejlepší čas, 18 sekund za Sheffieldem. O vteřinu lepší než Vlasov, o dvě než Hindley (Bora) atd. Skvěle si vedl McNulty (UAE), na Sheffielda mu scházely 3 vteřiny. Ještě lepší byl Hepburn (Jayco), o vteřinu. 

Lennard Kämna

Dosud všechno normální. Pak však přiletělo překvapení. Zdánlivé. Lennard Kämna (Bora), aktuální německý šampion v časovce, 12:56min.! Loni na Giru v časovkách 8. a 13., poté na Tour 19. 

Jenže na svou příležitost číhal ještě Ganna. Na mezičase na 5. km měl také nejlepší čas. V cíli o 28 sekund rychlejší než Kämna! Nadzvuková rychlost 55,35 km/hod. 

Kdo umí, umí! Pouze první tři muži pod 13 minut.

Důležitá byla ale také inventura kandidátů celkového pořadí. To Ganna není. Kämna to ale v kopcích umí dost dobře. Jenže Vlasov a Hindley ještě lépe. Zajímavé východisko do dalších etap. Speciálně pro tým Bora-hansgrohe.

Mezi 5. McNultym a 71. Pidcockem činil časový rozdíl 52 sekund. Do tohoto rozmezí se vešli všichni favorité konečného účtování. Lépe se dařilo Arensmanovi (6.), Almeidovi (7.), Leknessundovi (8.) a Keldermanovi (10.), hůře Madouasovi (58.), Yatesovi (55.), Landovi (50.) atd.

Van der Poel 14., Wout van Aert 45., Peter Sagan 105., Zdeněk Štybar 128.

Magnus Sheffield

"Po tom, co jsem opakovaně skončil na pódiu, ale až za vítězem, je pro mě vítězství velmi důležité,“ řekl Ganna v pozávodním rozhovoru, přičemž měl na mysli mj. 3. místo z časovky z únorového Algarve. "Je to dobré pro morálku. Posiluje to motivaci směrem ke klasikám," dodal a nezapomněl pochválit Sheffielda: "Magnus jel skvěle, máme tady jeden z nejlepších týmů, se kterým můžeme předvést něco opravdu pěkného."