Vše podstatné se začalo odehrávat 35 km před cílem na Kemmelbergu, kde zaútočila Longo Borghini z týmu Trek-Segafredo. Stačila ji jen Katarzyna Niewiadoma (Canynon). Postupně však zezadu dojížděly další cyklistky, takže se vytvořila poměrně početná skupina.

Z ní to nejprve sólově zkusila Anna Henderson z Jumbo-Visma. Za ní se 21 km před cílem na větru skupina roztrhla a Henderson dojelo dalších 8 závodnic, kde byly nejpočetněji zastoupeny dívky z Treku: Borghini, Van Dijk, Deignan.

O dva kilometry dál se z této skupiny odpoutala opět Longo Borghini a s ní zůstala jen Soraya Paladin z týmu Liv. Borghini byla v této dvojici viditelně silnější, takže také odváděla podstatnější díl práce. V závěrečných kilometrech ji Paladin už nebyla schopna ani odstřídat.

Elisa Longo Borghini pracovala do nejposlednějšího okamžiku, kdy byla 300 metrů před páskou přejeta zhruba 40člennou skupinou pronásledovatelek.

Přestože měla Marianne Vos na zadním kole špičkovou sprinterku Lotte Kopecky (Liv), vůbec ji nedala šanci ani vykouknout ze stínu.

232. vítězství v kariéře této 33leté Nizozemky!

Z předstartovních favoritek v první skupině chyběly pouze dvě těžší sprinterky Jolien D´Hoore (SD Worx) a Lorena Wiebes (DSM), pro něž byly "bergy" přeci jen příliš náročné.