loading...

Tradičně podzimní klasika Gran Piemonte se jela v nezvyklém termínu a na odlišné trati, ale byla v závěru velmi napínavá, zejména díky snaze George Bennetta (Jumbo - Visma). To pravé drama začalo 8 kilometrů před cílem, poté co byli dostiženi nejodolnější uprchlíci Joey Rosskopf (CCC) a Mikkel Honoré (Deceuninck - Quick-Step). 

Vincenzo Nibali se v předposledním stoupání dne pokusil rozjet útok pro Giulia Cicconeho, týmového kolegu z celku Trek - Segafredo. Ale jeho zrychlení využil spíše Bennett a nikdo se ho nedokázal udržet. Vzdorovat se snažil Gianni Moscon (Ineos), ale marně. Mathieu van der Poel (Alpecin - Fenix) zvolil jinou taktiku, držel si vlastní tempo a všechny soupeře s výjimkou Bennetta před vrcholem předjel. Na vrcholu ztrácel na Novozélanďana pouze pár sekund, ale udělal taktickou chybu, v technickém sjezdu na mokru se rozhodl počkat na soupeře za sebou a nestíhal Bennetta.   

Za lídrem závodu se spojila šestice jezdců, kromě Van der Poela a Moscona zde byli Gorka Izagirre (Astana), Alessandro De Marchi (CCC), Attila Valter (CCC) a Robert Stannard (Mitchelton - Scott). Ačkoliv se skupina snažila spolupracovat, Bennett byl rychlejší a 2 kilometry před cílem je dostihla o něco větší skupina tažená Valeriem Contim, pracujícím pro Diega Ulissiho (oba UAE Emirates). 

Poslední kilometr před cílem opět stoupal a Bennett se musel začít ohlížet, protože početná skupina se přiblížila a 300 metrů před cílem se zvedl Ulissi a skoro vítěze závodu dojel. Stačilo to však jen na druhé místo. Van der Poel si dojel aspoň pro třetí příčku. Zdá se však, že oproti loňsku přišel o jiskru a trochu odvahy. 

Čtvrtý skončil Aleksandr Vlasov (Astana), pátý Simon Geschke (CCC) a šestý Alex Aranburu (Astana). Na startu byl i Petr Vakoč (Alpecin - Fenix). Jediný český cyklista dokončil na 41. příčce s odstupem 4:12.