loading...

Giant patří k největším výrobcům kol na světě a ve WorldTour samozřejmě dlouhodobě chybět nemůže. Kola s typicky výrazným slopingem používaly slavné stáje minulosti, Giant si udělal jméno v týmu ONCE, později spolupracoval s T-Mobilem, Rabobankem, Sunwebem a CCC. Loni Giant v profesionální mužské cyklistice zastupovala pouze malá španělská stáj Kern Pharma. Letos se spojil s BikeExchange - Jayco. 

S novým důležitým sponzorem přišla i změna dresů, ty nově dodává společnost Alé a na sociláních sítích vzbudily dost pozornosti, protože jsou hodně výrazné a připomínají dresy stáje Gerolsteiner, která zanikla v roce 2008. Poprvé v historii týmu má ženská sestava odlišný design dresů, dříve sdílela stejný název i vzhled.    

Mužský tým posílil především o Dylana Groenewegena, jednoho z nejlepších sprinterů světa. Dále přišli Alexandre Balmer, Lawson Craddock, Jan Maas, Kelland O’Brien, Jesús David Peña, Matteo Sobrero a Campbell Stewart. „Připadá mi to jako včera, kdy jsme na svět přivedli vůbec první australský profesionální cyklistický tým, a nyní se ocitáme už v druhé dekádě GreenEDGE Cycling. Ale jak se říká, čas utíká, když se bavíte a tvrdě pracujete," vzpomíná Gerry Ryan, majitel týmu. „Čas uplynul velmi rychle, ale naše nasazení je stále stejné jako na začátku. Jsme hrdí, že můžeme začít toto nové desetiletí spoluprací se společnosti Giant, Liv a CADEX. Jsme hrdí na partnerství s Giantem, který se znovu připojuje k mužskému pelotonu WorldTour. Znamená to, že to, co jsme dokázali v posledním desetiletí je správné. Na začátku této nové vzrušující éry budeme pokračovat ve stejném duchu, který nás charakterizoval během posledních deseti let."

„Velmi nás těší, že můžeme na palubě přivítat Giant a Liv," dodává Brent Copeland, ředitel BikeExchange - Jayco. „Jsou to značky, které vkládají obrovské množství času a energie do inovací a technologií a vášně pro cyklistiku, kterou přinášejí do týmu, si vážíme. Práce s inovativními značkami je pro nás velmi důležitá a podpora, kterou týmu poskytli, a množství zdrojů, které nám poskytli, je neuvěřitelné. Společně uděláme vše, co je potřeba, abychom dosáhl našich cílů.“

Jezdci týmu BikeExchange - Jayco budou jezdit na kolech Giant TCR, Propel a Trinity. Ženy na kole Liv Langma. Výbavu mají oba týmy stejnou. Gint kromě rámu doává i další komponenty, řídítka a představce, sedla, košíky, zapletená kola CADEX a dokonce i pláště a jezdci používají také helmy a tretry Giant. Kola doplňuje sada Shimano Dura-Ace a ložiska CEMA.