"V první etapě nás nechtěli pustit po 190 km na Monte Zoncolan. Po mírném dohadování jsme tam vyjeli, ale pro změnu nás nechtěli pustit na cestu, co vede na druhou stranu, abychom tam mohli k autu. A tak pěkně v zimě zpátky z kopce. Hezká etapa a ještě jsme stihli profíky jak v TV, tak v reálu na silnici.

Další etapa vedla přes Slovinsko s krásnou 2 km vrchařskou prémií, která se jela třikrát. Čtyři hodiny před prvními závodníky nás nechtěli pustit do posledního kilometru, ale nakonec jsme dojeli 300 m před cíl, a pak po chodníku až tam. Zajímavá trasa, pěkné výhledy, hezká atmosféra a fajn Slovinci.

16. etapa měla být královská a BYLA. Nádherná příroda s horským jezerem a mnohem mnohem více, hlavně tedy déšť a chlad. Po necelých 5ti hodinách v dešti ve 2000 metrech jsme si řekli, že je mírně riskantní jet dál a ukončili jsme naše snažení. Po rozehřátí v autě jsem cítil, že to bylo předčasné.

Později v restauraci u dobré italské kávy jsme se dozvěděli, že etapa byla zkrácena vzhledem ke špatnému počasí, a tak jsme byli hned v klidu."

Ondru můžete sledovat a podpořit na jeho webu.