Druhá etapa na Giru měřila 78,3 km a nejvyšším bodem byl Colle del Lys (1414 m). Etapu vyhrála matadorka ženského profesionálního pelotonu Marianne Vos (CCC-Liv) v čase 2:15:56. Ve stejném čase dojela na druhém místě Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott Women) před třetí a opět Holandskou závodnicí Lucinda Brand(Team Sunweb Women). 

Češka Nikola Nosková (Bigla Pro Cycling Team) se umístila na 27. místě s 12ti sekundovou ztrátou. Druhá z našich cyklistekMarkéta Hájková (Servetto-Piumate-Beltrami TSA) skončila na 129. místě s mankem na vítězku 11:18.

V celkovém pořadí stále vede Polka Katarzyna Niewiadoma (Canyon-SRAM) 2:47:37. Nosková je na 51. místě 0:03:42. Hájková 124. místě 0:15:02.

Hájková k etapě řekla: "Určitě přijdou ještě náročnější etapy, ale pro mě je to opravdu velká škola. První velké stoupání nás čekalo v první polovině etapy. Vydržela jsem s těmi nejlepšími do třičtvrtě kopce a pak jsem zůstala ve velké početné skupině. Po velice technickém sjezdu následoval zvlněný, rovinatý terén, kde jsme se ve skupině poctivě točili ve špici a při stíhaní pelotonu, který jsme dojely před posledním kopcem. Ten jsem si pak vyjela ve svém tempu, protože vím, že Giro bude pro mě ještě dlouhé a náročné, kde vidím jako jednu z nejnáročnějších tuším pátou etapu, kde právě bydlí Eva Fořtová (dříve česká reprezentantka, profesionálka, nyní asistuje Markétě v Itálii), kde mi přijde fandit, moc se těším. Musím opět zopakovat, že si závod neskutečně užívám být po boku s těmi nejlepšími například i kolem pozdější vítězky Vos. Jaké je pro mě Giro?...náročné... nádherné... a můj hlavní cíl je dorazit do závěrečného města Udine."