Časovku vyhrála holandská závodnice Annemiek VAN VLEUTEN z týmu Mitchelton-Scott s časem 24:31. O 53 sekund za vítězkou se umístila další holandská závodnice Anna VAN DER BREGGEN Boels - Dolmans Cycling Team a na třetím místě se umístila domácí závodnice Italka Elisa LONGO BORGHINI z týmuTrek-Segafredo Women se ztrátou 1:48.

Dnes nejlepší Češka byla Markéta Hájková  (Servetto - Piumate - Beltrami TSA), která se umístila na 63. místě +5,17. Nosková Nikola (Bigla Pro Cycling) obsadila 72. místo se ztrátou +5.43.

V celkovém pořadí vede Annemiek van Vleuten (NED) Mitchelton Scott Women.

Markéta Hájková k závodu řekla:"Závod je pro mě opravdu zkušenost po všech směrech. Ve čtvrté etapě mě a celou skupinu nechtěně zavedla motorka pořadatele, která jela před skupinoukousíček mimo trať závodu, a pak nás opět vrátila. Takže po závodě u mého jména a dalších chvíli svítilo DNF, tedy že jsme byly vyloučeny ze závodu, aby nás pak pořadatel a rozhodčí zase vrátili zpět. Takže na včerejší horskou pátou etapu jsem nastupovala lehce nervózní. Naštěstí díky fanouškům z Česka, mému týmu Servettu i mému týmu, který mi pomáhá v mém cyklistickém růstu a v neposlední řadě tomu nejmenšímu fanouškovi Matýskovi, který mě přišel s Evou Fořtovou povzbudit na start, jsem šla do etapy s tím, že tuto náročnou etapu chci zvládnout co nejlépe. Tým však ode mě nečekal, že bych musela, ale pokusila jsem se dát do závodu maximum.

Před dnešní časovkou jsem už měla opět úsměv na tváři, i když jsem věděla, že nebude vůbec jednoduchá, protože jsem si trať časovky už projela. Ale přesto jsem do závodu nastupovala s čistou hlavou, že jedu dál, a že opět mohu jen překvapit. Navíc patřím mezi nejmladší závodnice v pelotonu a myslela jsem na to, že když zvládnu tento největší ženský závod na světě, že mě to posune opět dál nejen sportovně, ale i mentálně. Nakonec jsem obsadila 63. místo, s čím můžu být spokojená. Děkuji všem fanouškům, týmu, rodině za podporu."

Výsledky