Závod se odehrával na rovinatém okruhu dlouhém necelých 20 km, kde se široké silnice střídaly s úzkými silničkami a který obsahoval i jeden dlážděný úsek s 3% sklonem.

Peloton nechal ujet devět lidí. Jedno jméno zaujalo více než jiné: Stefano Musseuw.  Ano, syn slavného otce, který však ve svých 23 letech ani nenaznačuje, že by se mohl byť jen trochu přiblížit výkonům svého táty Johana.

Na čele pelotonu pracovalo několik týmů, mj. belgický Bingoal, jehož sponzor je zároveň hlavním sponzorem Belgického poháru, jehož druhým závodem tento dnešní podnik byl. Ovšem nejčastěji a nejvíce byly na čele k vidění dresy Deceuninck-QuickStep včetně Josefa Černého.

Premiéra Fabia Jakobsena, obhájce loňského prvenství, se tu však nekonala. Ve startovní listině místo něj dostal důvěru Mark Cavendish a na něj dnes tým jel. Čekala ho však v očekávaném hromadném dojezdu nelehká konkurence, z níž vynikal Tim Merlier z Alpecin-Fenix, vítěz nedávného Kuurne.

Aktivně si počínali i borci norského Uno-X, kteří měli člověka v úniku a zároveň si ve více lidech hlídali čelo pelotonu.

Hodně lidí pohromadě, čerstvý vítr, úzké silničky, takže se i dost padalo.

Únik byl dojet v posledním okruhu a vše se chystalo na spurt. Sice to zkusil 7 km před cílem sólově Amaury Capiot z Arkéa-Samsic, ale jak už to chodí, proti letícímu balíku měl minimální šance. I když Capiot není žádné ořezávátko: letos 3. na Valencianě, 6. na Samynu a 12. na Omloopu!

3 km před cílem skončil a na čele se srovnali tři borci Uno-X. To už začal klasický tvrdý boj o co nejlepší pozici pro spurtéry. Na poslední pětistovce vyšla řada na Aniolkowského, letošní posilu Bingoalu, ale bylo to příliš daleko.

Zezadu přiletěl Tim Merlier takovým způsobem, že druhého Cavendishe a celý peloton porazil o pověstný parník! Alpecin jede.

Pavel Bittner byl klasifikován na 79. místě se ztrátou +0:13 a Josef Černý 130. s mankem +2:02.