Cyklistické závody nejvyšší úrovně se stále ruší. Nedávno svou snahu vzdali pořadatelé Hamburg Cyclassics a nyní se k nim přidali kanadští kolegové se svými jednorázovkami GP Québec a GP Montréal. 

„Kvůli koronavirové krizi není možné dodržet všechny bezpečnostní předpisy a vytvořit bezpečné prostředí pro všechny,“ stojí v tiskové zprávě pořadatelů. Závody v Québecu a Montréalu byly naplánovány na 11. a 13. září. Jenže málo evropských závodníků mělo zájem cestovat do vzdálené Kanady na pouhé dva závody v době složitých cestovních omezení.  

Serge Arsenault, ředitel závodů, byl výsledkem zklamán: "V posledních několika měsících jsme tvrdě pracovali, abychom závod udrželi v souladu se všemi bezpečnostními předpisy. Stále však existuje příliš mnoho nejistot, mimo jiné o otevření hranic, povinném období karantény a možnosti shromažďování na veřejnosti. Jsme smutní, že musíme závody na chvíli pozastavit. Ale uvidíme se znovu příští rok, 10. a 12. září 2021.“

David Lappartient, prezident Mezináordní cyklistické unie, také lituje ztráty kanadských závodů, které jsou mezi cyklisty velmi oblíbené, ale rozhodnutí rozumí: „Tyto závody přispěly k popularitě našeho sportu v Kanadě i daleko za ní. Netrpělivě očekáváme jejich návrat do kalendáře v roce 2021.“

Kanadské závody jsou dva z mnoha zrušených podniků série WorldTour. Už dříve bylo rozhodnuto nepořádat etapové závody Kolem Katalánska, Kolem Baskicka, Kolem Romandie a Kolem Švýcarska a jednorázové závody E3 BinckBank Classic, Eschborn Frankfurt, Clasica San Sebastian, RideLondon Surrey Classic, Cyclassics Hamburg a Dwars door Vlaanderen. A také mnoho závodů nižších kategorií.