Etapa dlouhá 152 km se odehrála opět na širokých silnicích a v rovinatém terénu. Odjela, stejně jako včera, tříčlenná skupina. Tentokrát do ní naskočili Sep Vanmarcke (EF Education), Laurens de Vreese (Astana) a Jeróme Cousin (Total Direct), který ovšem odváděl nejméně práce. Peloton vedený vybranými borci UAE a Bory držel uprchlíky na přijatelný distanc, aby je 8 km před cílem sjel. Než se tak stalo, vyrazil dopředu Sep Vanmarcke a vydržel odolávat ještě další 4 km. Pak už se rozehrála sprintérská bitva. Vypadalo to na docela slušný zmatek, protože mimořádně široká silnice dovolovala ucházet se o čelo závodu mnoha týmům. V samém závěru se dostal Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe) za zadní kolo Phila Bauhause a ten ho vybočováním do strany vyvezl až na samou hranici kovových plůtků. Ackermann se sice dokázal protáhnout úzkou mezerou, ale jeho rychlost to omezilo. Využil toho Daniel McLay, který si připsal letošní teprve druhé vítězství, přičemž první má z konce ledna v Austrálii. Hezky tím zarámoval svou sezónu a pěkně se rozloučil se svým týmem, protože příští rok ho uvidíme v dresu Arkéa Samsic.

Ackermann se oprávněně rozčiloval už při projíždění cílovou páskou. Rozhodčím manévr Bauhause neunikl, a proto ho přesunuli na poslední místo celého početného pelotonu. Třetí příčku si opět zabukoval Matteo Trentin. Suma sumárum: etapa pro růžové chlapce z EF Education First.

Z našich byl na záběrech opět vidět Josef Černý, ale tentokrát ze samého chvostu pelotonu, kde si trošku orazil a stačil nám zamávat do kamery. Jeho tým může být relativně spokojený, protože do desítky dostaly Céčka jako jediní dva borce: 4. Jonase Kocha a 6. Jakuba Mareczka.

Všichni naši dojeli opět v hlavním poli. Josef Černý klesl ze 4. na 6. místo, naopak Ackermanna 2. příčka vynesla do čela celkového pořadí. Jenže zítra, kdy se jede na okruzích 5x přes kopec a naposledy 6 km před cílem, může být všechno jinak. Třeba se už dočká Matteo Trentin. I Josef by mohl v etapě neprodělat.

Deceuninck – Quick Step byl vidět téměř v plné sestavě a po celou etapu za pár borci dvou nejsilnějších sprintérských týmů, jenže v závěru jim to žádný efekt nepřineslo. Nejlepší Davide Martinelli skončil až 16. Zítra by to měla být etapa pro Rémi Cavagnu a Petra Vakoče.

Závěr této etapy byl oproti včerejšku napínavější, protože všichni včetně nás nechali sjíždění úniku na Boře a UAE, takže do posledních kilometrů nebylo jisté, že je vůbec dojedeme. Finále jsme rozjížděli opět pro Martinelliho, ale zůstal zablokovaný,“ komentuje průběh etapy Petr Vakoč a ke svým pocitům dodává: „Dnes jsem se cítil zase lépe, zdá se, že už jsem se srovnal s časovým posunem a dlouhým cestováním, takže se opravdu těším na zítřejší etapu, která by mi mohla sedět.“