Nyní, když se Fabio Jakobsen už zotavil a vrátil k cyklistickému tréninku, se Dylan svěřil novinářům z nizozemského časopisu Helden, že následně čelil nejen slovním útokům, ale poštou obdržel i zásilku obsahující smyčku určenou jemu a jeho partnerce s doporučením, že na ni může oběsit jejich novorozené dítě. Obrátil se na policii a ta jemu a jeho rodině v té době přidělila osobní ochranu.

"V takové situaci vidíte nebezpečí i tam, kde byste ho za normálních okolností nevnímali. Když se například v domě zapnul falešný alarm nebo když se za vámi chová podezřele neznámé auto, představujete si, co ohrožujícího se za tím může skrývat. Hlavou se vám honí ty nejšílenější myšlenky. V jakém nemocném světě to žijeme?" klade oprávněnou otázku cyklista, který tehdy vybočil při sprintu z přímé linie způsobem, jakým se to v závodech děje relativně často.

Jenže Fabio v mimořádně vypjaté situaci, kterou každý hromadný sprint je, nevyvěsil a pokusil se proklouznout úzkou mezerou, kterou mu ale Dylan vědomě zavřel, a tím způsobil jeho pád.

Vyskytly se i názory, že za tak vážné následky této havárie mohl do jisté míry i způsob, jakým byly upevněny plůtky, které se po nárazu rozletěly a způsobily pád dalších cyklistů. Na zemi se ocitl i Groenewegen. Jenže nikdo nedopadl tak hrůzostrašně jako Fabio Jakobsen. Naštěstí už je zpátky v sedle bicyklu.

Dylanovi vyprší devítiměsíční trest v květnu, kdy by se měl postavit na start Tour de Hongrie.