Tým Jumbo-Visma ve 21. etapě oslavoval především unikátní úspěch v podobě třech celkových vítězství na všech třech Grand Tours. V dresech s růžovými, žlutými a červenými pruhy startoval celý tým, včetně Jonase Vingegaarda a Primože Rogliče, pouze Sepp Kuss vezl červený dres lídra.

IMG_4770.jpeg

Zatímco začátek etapy byl tradičně exhibiční, závěr byl vyloženě tvrdý. A opět u toho byl Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step), vítěz třech etap a nejlepší vrchař Vuelty. Belgický mistr odjel společně s Filippem Gannou (Ineos Grenadiers) a Kadenem Grovesem (Alpecin-Deceuninck). Přidali se i další a peloton měl co dělat, aby je před cílovým spurtem dohnal.

Vpředu dřeli kromě Evenepoela, Grovese a Ganny také Nico Denz a Lennard Kämna z Bora-Hansgrohe a Rui Costa (Intermarché-Circus-Wanty). Jejich náskok byl dva okruhy před cílem pouze 10 sekund, ale ještě 3 kilometry do konce to bylo 7 sekund.

Vedoucí skupina logicky nespolupracovala až do pásky, v posledním kilometru se začalo taktizovat a peloton skupinu dojel 500 metrů před cílem. Ovšem uprchlíci se stejně nevzdali, Evenepoel opět zaútočil a vyvezl Grovese, Gannu a Denze.

Australan si tak díky své aktivitě dojel pro třetí etapové vítězství, druhý byl Ganna a třetí Denz. Nejlepším sprinterem z pelotonu byl čtvrtý Hugo Page (Intermarché-Circus-Wanty).

IMG_4772.jpeg

V celkovém pořadí se samozřejmě nic nezměnilo. Sepp Kuss se zařadil mezi vítěze třítýdenních závodů, mimochodem po bok svých týmových kolegů Jonase Vingegaarda a Primože Rogliče.

Bílý dres nejlepšího závodníka do 25 let získal čtvrtý Juan Ayuso (UAE Emirates), nejlepším vrchařem byl vyhlášen Evenepoel a vítězem bodovací soutěže Groves