Ruben Guerreiro byl zraněn po srážce s řidičkou auta během tréninku doma v Portugalsku. Byl jsem s několika přáteli na tréninku ve Vendas Novas, když před námi přijelo auto a zabočilo doleva, nerespektující pravidla provozu. Kolize byla nevyhnutelná. Nevím, jestli si nás řidička nevšimla, nebo si myslela, že to bez problémů stihne. Pravdou je, že k nehodě došlo a paní byla uznána vinnou,“ řekl Guerreiro pro abola.pt.

„Byl jsem převezen do nemocnice v Évoře, kde byla potvrzena zlomenina levé klíční kosti a budu operován v sobotu, pokud nedojde ke změnám kvůli svátkům," dodává nejlepší vrchař letošního ročníku Giro d´Italia. 

Guerreiro musí na dva týdny odložit kolo. Nemělo by to však ohrozit start závodní sezóny, který si naplánoval na únorové UAE Tour: Pokud vše půjde hladce, měl bych začít trénovat doma na trenažéru za dva týdny a na kole od poloviny ledna. Připravuji se na UAE Tour, kde zahájím sezónu, kvůli tomu, že tým nebude závodit na Kolem Algarve. Příští rok bych chtěl jet dvě Grand Tours, ale vše záleží na závodním programu Rigoberta Urana. Vím, že mi tým dá příležitost být lídrem na pár krátkých etapácích."

Guerreiro není jediným profesionálem WorldTour s podobnými problémy. Sražen z kola neznámým motoristou byl Ital Valerio Conti. Závodník týmu UAE Emirates byl sražen zezadu a byl odmrštěn do zdi u silnice. K nehodě došlo nedaleko Monaka, kde Conti bydlí. V místě srážky ho našel projíždějící cyklisty, který zavolal záchranku.

„Rentgenové snímky v nemocnici v Nice ukázaly dislokaci klíční kosti druhého stupně,“ říká Michele De Grandi, lékař týmu UAE Emirates. „Bylo rozhodnuto, že chirurgický zákrok není nutný. Valerio nesmí tři týdny ven na kolo, ale v příštích dnech by měl být schopen pokračovat v přípravě.“  

Conti své největší úspěchy také získal na Giro d´Italia. V loňském roce strávil několik dní v růžovém dresu. Už v roce 2016 vyhrál etapu na španělské Vueltě. Letos oslavil vítězství v jednorázovce Trofeo Matteotti.