Tým Hagens Berman Axeon má za sebou první sezónu mezi profesionálními kontinentálními týmy a připsal si třináct vítězství, ale pouze dvě lze označit za profesionální. Americký celek se totiž nadále soustředí na výchovu mladých cyklistů, pomáhá jim v rozvoji a pravidelně dodává závodníky týmům WorldTour. 

Letos přímo do WorldTour přestoupilo pět závodníků Hagens Berman Axeon. Od roku 2009 přestoupilo přímo do WorldTour 27 závodníků týmu, který za dobu své existence nesl různá jména, od Trek - Livestrong, přes Bontrager, Bissell až po Hagens Berman Axeon.

 Sean Bennett

Letos odcházejí Portugalci Ivo Oliveira a Rui Oliveira do UAE Emirates a s nimi také belgický spurter Jasper Philipsen. Do CCC přestupuje Američan Will Barta a do EF Education First další Američan Sean Bennett. nejvíce se očekává od Jaspera Philipsena, který ve dvaceti letech konkuroval špičkovým sprinterům a vyhrál etapu na Kolem Utahu a loni vyhrál Paříž - Tours pro závodníky kategorie U23. 

Závodníky, kteří odešli, bylo nutné doplnit novými talenty. První posilou byl Karel Vacek. Český vrchař podepsal smlouvu v den svých 18. narozenin, tedy hned první den, kdy mu to bylo umožněno. V americkém týmu zůstane minimálně dva roky, smlouvu má do konce roku 2020. 

Juniory jsou také Američani Sean Quinn a Kevin Vermaerke. Velkou nadějí je Dán Jakob Egholm, juniorský mistr z roku 2016. Egholm strávil letošní sezónu v domácím týmu Virtu/Waoo, ale za dva roky v kategorii U23 si žádný významný výsledek nepřipsal. 

Jakob Egholm

Po bratrech Oliveirových a Rubenu Guerreirovi (Trek - Segafredo), přichází další portugalský závodník André Carvalho. Nadějný vrchař napodobuje cestu svých krajanů. 

Zajímavou posilou je William Holowesko. Osmnáctitelý Holowesko je sice dvojnásobným americkým mistrem v časovce juniorů, také je však trojnásobným mistrem Bahamských ostrovů, odkud pochází. William patří do rodiny Holowesků, bahamských podnikatelů, jejichž společnost Holowesko dlouhodobě podporuje cyklistiku, naposledy sponzorovala americkou sestavu Holowesko Citadel. Očekává se, že společnost Holowesko finančně podpoří i Hagens Berman Axeon. 

V týmu zůstává Dán Mikkel Bjerg, dvojnásobný mistr světa v časovce U23, americký profesionální šampión Jonny Brown, Portugalec Joao Almeida, Ameičané Cole Davis, Zeke Mostov, Edward Anderson, Thomas Revard a Ian Garrison a Nizozemec Maikel Zijlaard. Christopher Blevins se rozhodl zaměřit na horská kola. 

Foto Josef Vaishar/cycling.photography, Sirotti, EF - Drapac