Česká juniorská reprezentantka, letošní mistryně republiky v časovce jednotlivkyň dvojic a dvanáctá na letošním Mistrovství Evropy v časovce jednotlivkyň, druhá v silničním závodě v kategorii juniorek, přestupuje do italského profesionálního týmu. Markéta doposud závodila za lanškrounský tým SKP Duha pod vedením Petra Bucháčka a trenéra Michala Rottera. Přestup je pro Markétu možnost startovat v nejvyšší kategorii závodů a pravidelně se pohybovat v profesionálním pelotonu.

Markéta přestup okomentovala: „Z přestupu mám obrovskou radost. Jednali jsme s nižšími týmy z Německa, Švýcarska, Holandska a byla tu možnost zůstat i v ČR. Nakonec jsem využila této nabídky, protože chci nasbírat co nejvíce zkušeností, jak v cyklistice, tak v životě. Rovněž doufám, že budu moci objet i nějaké větší závody a srovnat se tak s naprostou špičkou v ženské cyklistice. Posledních pár dní prázdnin jsem strávila na tréninkovém kempu v Itálii, kde jsem se poprvé setkala s vedením týmu a budoucími týmovými kolegyněmi, se kterými jsme si padly do noty.

Mám z toho skvělý pocit, kempu se zúčastnily dívky z různých koutů světa (Francie, Eritrea, Curacao, Itálie). Pozitivní také je, že tým bere ohled na můj věk a na školu, kterou chci v příštím roce úspěšně zakončit maturitou.

Zároveň bych chtěla poděkovat nejen mému stávajícímu týmu a trenérovi za práci a čas, který mi věnovali v mládežnických kategoriích, ale také mému současnému týmu lidí, který mi pomohl prosadit se do zahraničí a hlavně mé rodině, příteli, přátelům a všem, kteří mi fandili a fandí.“

Manažer týmu Servetto Stradalli AluRecycling Dario Rossino k Markétě řekl: “Markéta je mladá závodnice. Myslím, že pokud bude dobře pracovat na tréninku, tak z ní za pár let bude velice kvalitní cyklistka. U nás má šanci se opravdu výkonnostně posunout dál a výborně doplní náš tým."