Závodit o vítězství se v kopcovité 199 kilometrů dlouhé klasice začalo po dostižení uprchlíků 70 kilometrů před cílem. Nejprve zaútočilo pět cyklistů, včetně George Bennetta (UAE Emirates) a Alexeje Lutsenka (Astana Qazaqstan), ale brzy byli dostiženi a museli naskočit do dalšího útoku, tentokrát mnohem úspěšnějšího. V elitní skupině nechyběli Tadej Pogačar, Marc Hirschi, Davide Formolo (všichni UAE Emirates), Richard Carapaz, Michael Valgren (EF Education-EasyPost), Walter Calzoni (Q36.5), Guillaume Martin (Cofidis) a Pavel Sivakov, vítěz středeční jednorázovky Okolo Toskánska. 

Chvíli před nájezdem na závěrečný okruh ze skupiny nastoupil Hirschi. V krátkém, ale prudkém stoupání se ho udržel jen Sivakov, Pogačar opět nestačil a skončil ve druhé skupině. Na čele zbyli jen dva jezdci - Hirschi a Sivakov.

1138010286.jpg

Lídři závodu spolupracovali, zatímco ve druhé skupině Pogačar nestřídal Lucenkovi a Martinovi. Vedoucí duo dojelo společně až do posledního kilometru. V krátkém stoupání se Sivakov opakovaně pokoušel ujet Hirschimu, ale marně, Švýcar byl pozorný, mnohem výbušnější a závod vyhrál. 

Odpočatý Pogačar bez problému dospurtoval pro třetí místo, čtvrtý skončil Martin a pátý Lucenko. Pavel Novák (Q36.5) se ve svém druhém závodě v dresu švýcarského týmu cíle nedočkal. O den dříve dojel na Okolo Toskánska 44.