Hirschi od svého přestupu v lednu roku 2021 získal šestnáct vítězství, ale na triumf v kategorii WorldTour čekal od podzimu roku 2020. Tehdy zvítězil v klasice Valonský šíp a své dlouhé čekání ukončil tuto sobotu na Clasice San Sebastian, kde ve sprinterském duelu porazil Juliana Alaphilippa.  

Dvě sezóny za sebou se Hirschi nedostal na žádnou Grand Tours, což je jeden z důvodů, proč se rozhodl z UAE Emirates odejít. Celek ze Spojených arabských emirátů totiž Hirschiho využíval především pro sběr UCI bodů na menších závodech, které Hirschi často vyhrával a dojížděl mezi nejlepšími. UAE Emirates každý rok usiluje o vítězství ve světovém žebříčku a Hirschi byl po Pogačarovi nejsilnějším sběratelem.

1157977221.jpg

V UAE Emirates Švýcara nahradí Jhonatan Narváez a Hirschi radši odchází do druhodivizního týmu Tudor. Ten vede legendární klasikář a časovkář Fabian Cancellara, který je zároveň Hirschiho agentem. Je tedy logické, že došlo k tomuto přestupu. "Jako Švýcar mám zvláštní pocit, že se mohu připojit ke švýcarskému týmu. Je mi 25 let, takže je na čase, abych potvrdil roli lídra a zjistil, kam až mohu dojít. Tudor mi dává tuto příležitost a já doufám, že mu důvěru vrátím nějakým pěkným vítězstvím," říká ke svému přestupu rodák z Bernu.

"Podpis Marca mi připadá jako další díl skládačky našeho příběhu. Podporujeme ho už nějakou dobu, dobře ho známe a rozumíme jeho potřebám. Hodí se k našemu týmu a hodnotám, které zastáváme. Jsme přesvědčeni, že mu můžeme pomoci dosáhnout nejvyšší úrovně," přidává svůj pohled Cancellara. 

Tudor letos absolvoval svou první Grand Tour - italské Giro a ani příští rok ještě nemá jistou účast na velkých závodech. Zatím se zdá nepravděpodobné, že by se dostal na Tour de France, ale ardenské klasiky a další velké závody má snad i díky Hirschimu jisté. Pravděpodobnost, že by se Tudor dostal do WorldTour už od sezóny 2026, kdy se udělují nové licence, také není příliš vysoká.