Předposlední etapa závodu Turul Romaniei UCI 2.1 měřila pouze 119 km a po prvních sto rovinatých kilometrech přišlo 30 km dlouhé stoupání vedoucí až do cílových 1955 metrů nad mořem, které mělo být rozhodující pro celý závod. Peloton proto hned v úvodu nechal odjet čtveřici, která se po rovině držela na čele. 
Dvacet kilometrů před cílem rozjeli na čele tempo Matěj Zahálka s Michalem Schlegelem a začali redukovat peloton. Zhruba v půlce stoupání zkusil skočit do úniku osamocený Karel Hník, ale bohužel jeho snahu si zbytek pelotonu pohlídal. Sedm kilometrů do cíle opět útočil Elkov Author, tentokrát v podobě Jakuba Otruby, který se dostal do úniku společně s Rusem Novikovem. 
Ten mu bohužel v kritickou chvíli poodjel a Jakub Otruba se postupně vrátil zpět do hlavní skupiny. V ní nakonec zůstalo osm závodníků včetně Jana Bárty a Karla Hník a právě ten byl v cílovém spurtu o druhé místo tím nejrychlejším a průběžně se vyhoupl před poslední etapou na třetí příčku. Páté místo navíc vybojoval Jan Bárta, který stejné místo drží i průběžně. 
Na závodníky čeká už pouze rovinaté kritérium v centru Bukurešti, které ale bude nakonec asi rozhodovat o třetím místě Karla Hníka, kdy jsou na trati vypsané tři spurty s časovými bonifikacemi, které ještě mohou zamíchat pořadím mezi třetím a desátým místem.