"Tým se v průběhu let měnil, ale základní étos a mentalita týmu zůstaly stejné. Vždy jsme hledali netradiční cesty k úspěchu," řekl Howes. "A to je to, co mě tady stále drží." 

Tento 31 letý Američan se dosud prosazoval téměř výhradně na závodech ve své domovině: byl třetí v etapácích Colorado Classic a Tour of Alberta, odkud má i vítězné etapy, společně s dalšími dvěma z Cascade Cycling Classic. V evropských klasikách byl nejlépe šestý na Brabantském šípu 2012. 

Nejpovedenější rok měl v roce 2017, kdy se dostal na 180. místo světového žebříčku. Následující rok mu diagnostikovali a léčil se s onemocněním štítné žlázy, což samozřejmě jeho výsledky dost poznamenalo. 

"Dres národního šampióna je pro mě splněným snem. Nemůžu se dočkat, až ho příští jaro budu nosit na velkých evropských závodech." 

Howes byl jedním z několika jezdců z týmu zařazených do „alternativního závodního kalendáře“, když se spolu s Lachlanem Mortonem a Taylorem Phinneyem účastnili gravel závodů či ultramaratonů na horských kolech. A chce v tom pokračovat: „Tohle závodění je velká zábava, pro mě doslova srdeční záležitost.“