Oba závody byly rovinaté, velmi těžké od startu, protože závodit se začalo hned v prvních okruzích a byl vítr, což vytvářelo situace, které jsou pro udržení pelotonu pohromadě hodně náročné a jakékoliv zaváhání se špatně dohání. Memoriál Andrzeja Trochanowskiego 1.2 UCI na 8x21 km zvládl tým dobře. „Závod byl hodně o poziční jízdě. Na větru nám bohužel ujela skupina 17ti jezdců bez našeho zastoupení. Snažil se tam dostat Jiří Petruš s Hynkem Paličkou, ale marně. I tak ale závod hodnotím jako podařený, v závěru se kluci díky týmové spolupráci dostali na 19. místo (Jiří Petruš), Tomáš Čapek byl 3.v kategorii U23. Musíme to brát tak, že pracujeme s mladýma klukama a sbírají zkušenosti,“ řekl k závodu nový sportovní ředitel Petr Kaltofen.

Druhý z polských závodů, Memorial Romana Sieminskiego, byl opět okruhový, jelo se 9x18 km, celkem tedy 162 km. Stejně jako ve středu bylo větrno, díky čemuž se podařil únik 20ti členné skupiny, která závodila de facto následně sama. Skvěle si opět vedl Jiří Petruš, který skončil na 16. místě celkově, což je při takto kvalitně obsazeném závodě náročné. Velkým úspěchem bylo prvenství Hynka Paličky v kategorii U23.

Příštím místem, kde můžete tým vidět jsou západočeské Rokycany 8. 5. Je to svátek, máte volno, tak se na nás přijeďte podívat!