Třetí etapa ze Saint-Berthevin do Craonu (182km) svým profilem nejvíc nahrávala sprinterům. Na trase byly umístěny dvě sprinterské a pět VP v délce do 1 km. Posledních 5 km se odehrálo v podstatě po rovině.

Do etapy nastupoval ve žlutém dresu opět Philipp Walsleben (Alpecin), který včera dokončil v 70členném hlavním poli, jež mělo stejný čas jako vítěz Arnaud Démare, který se díky bonifikaci posunul na průběžné 2. místo s odstupem 12 vteřin na Walslebena a dostal se do čela bodovací soutěže. Vrchařskou soutěž vedl nadále Maxime Urruty (Roubaix), který body posbíral v úniku v první etapě, o bod před Stanem Dewulfem (AG2R), který je sbíral ve včerejším úniku.

20 km po startu po první VP odjela zajímavá čtveřice: Coquard (B&B), Restrepo (Androni), Bayer (Alpecin) a Robeet (Bingoal). Coquard se zajímal o sprinterské, Restrepo o vrchařské prémie. Peloton jim dovolil ke 3 minutám.

30 km před cílem poté, co už před cyklisty nebyly žádné prémie, se Cocquard a Restrepo vrátili do pelotonu. Na čele osiřela dvojice Bayer – Robeet s náskokem 1 minuty.

Samozřejmě jejich šance se blížily nule. Další hromadný spurt a znovu Arnaud Démare.

Philipp Walsleben i pro zítřek udržel žluté triko. Jenže jen 2 vteřiny před Démarem a za vyhranou etapu je 10. A zítra je nejpravděpodobnější opět hromadný dojezd.