Výběr Ineosu je na papíře hodně silný, Arensman a Rodriguez budou podporováni Laurensem de Plusem, Brandonem Riverou, Jhonatanem Narváezem, Kimem Heidukem, Oscarem Rodriguezem a už zmíněným Tarlingem. 

Arensman se postaví na start už páté Vuelty v řadě a jeho nejlepším výsledkem je páté místo z ročníku 2022. Letos (i loni) obsadil šesté místo na Giro d'Italia, ačkoliv jeho hlavním úkolem bylo pomáhat Geraintu Thomasovi. Arensman je tentokrát jasně určeným lídrem a nebude muset pracovat pro jiné. 

1167518887.jpg

Rodriguez se na Vueltu vrací po dvou letech, v roce 2022 skončil šestý celkově a v roce 2023 i letos byl lídrem Ineosu na Tour, kde zaznamenal páté a sedmé místo. Dvě Grand Tours v jednom roce pojede poprvé a není jasné, jak mu to půjde, naopak Arensman kombinuje Giro a Vueltu už třetí rok za sebou. O tom, kdo z nich bude jedničkou týmu, se rozhodne na silnici. 

„Na Vueltu nastupujeme se silným, konkurenceschopným a vyváženým týmem. Chceme být agresivní a využívat příležitostí, které se naskytnou - ať už jde o celkové pořadí s Carlosem a Thymenem, nebo o etapová vítězství s jezdci jako Josh a Jhony,“ vysvětluje Scot Drawer, hlavní sportovní ředitel týmu.

Vítězit i v etapách je důležitým cílem a šancí bude podle Drawera dost. „Máme velkou příležitost získat dres lídra v první etapě s Joshem. Na olympiádě v Paříži znovu ukázal, jak silný je v časovce.“

„Je to mladý a dynamický tým, který má sílu a potenciál bojovat o celkové pořadí a také usilovat o etapová vítězství v různých terénech. Vuelta je pravděpodobně jednou z nejnepředvídatelnějších Grand Tours kvůli trase, horku a termínu, takže vždy nabízí dobré závody,“ dodává Drawer.

1177460049.jpg

„Je to moje pátá Vuelta, takže tento závod dobře znám a mám na něj pozitivní vzpomínky, včetně vítězství v královské etapě a pátého místa v roce 2022. Byl to pravděpodobně jeden z nejhezčích výsledků v mé dosavadní kariéře. Mám i těžké vzpomínky, jako například loni, kdy jsem nedokončil, ale to musíte hodit za hlavu a vrátit se s nadějí, že si vytvoříte další hezké vzpomínky jako v roce 2022,“ vzpomíná Arensman.

„Být lídrem v tomto týmu je vždycky výsada a bude hezké se o ni dělit s Carlosem. Je Španěl a je to jeho domácí závod, takže to pro něj bude vždy výjimečné, ale je dobré mít dvě karty ve hře, když se jede o celkové pořadí. Momentálně mám docela pozitivní pocit. Po Giru jsem si vzal volno, abych si trochu odpočinul, takže jsem před tímto závodem trénoval trochu méně, ale cítím se dobře a silnější. V Burgosu jsem na tom nebyl úplně tak, jak jsem chtěl, ale moje tělo se i na závodění musí trochu zvyknout a je dobré se připravit i na horko,“ říká čtyřiadvacetiletý Nizozemec.  

1165810552.jpg

Rodriguez po Tour, kterou dojížděl nemocný, už nezávodil, jen odpočíval a trénoval. „Po Tour jsem si vzal pár dní volna a pak jsem začal postupně trénovat, abych se udržel ve formě. Myslím, že tělo už se zotavilo a po nemoci se začínám cítit víc ve své kůži. Je to poprvé, co pojedu dvě Grand Tours za sebou, takže to pro mě bude nová zkušenost. Chci si to co nejvíc užít a bude to výjimečný závod s davy lidí na domácích silnicích.“

„Budeme bojovat o co nejlepší výsledek jak v celkovém pořadí, tak v etapách. S Thymenem už jsme spolu hodně závodili a trénovali a určitě nám to pomůže zvládnout různé situace v závodě co nejlépe,“ uzavírá Arensman.